Dolar

32,5922

Euro

34,7849

Altın

2.506,89

Bist

9.524,59

El Bab'da '3T' taktiği

Fırat Kalkanı'nda El Bab sokaklarının IŞİD temizlenmesi için operasyonu başlamak üzere. Bölgede '3T' taktiğinin uygulanacağı belirtiliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 13:46:19

El Bab'da '3T' taktiği

Vatan gazetesinin haberine göre, bugüne kadar 40 askerin hayatını kaybettiği Fırat Kalkanı operasyonunda en önemli cephelerden biri olan El Bab'da TSK desteğinde ilerleyen ÖSO gelişme kaydetti.

Kent tamamen kuşatıldı, sıra sokak çatışmalarına geldi. IŞİD militanlarının her yeri bubi tuzaklarıyla çevirdiği sokaklarda ÖSO ve Türk askerinin son derece dikkatli ilerlemesi gerekiyor. Bu nedenle bölgeye yeni zırhlı ve askeri birlikler yönlendirildi. Ayrıca operasyon sırasında gereken ekipmanlar da naklediliyor.

Meskun mahal çatışmalarından önceki son hazırlıklar tamamlanıyor. Güvenlik uzmanları ise El Bab'ın IŞİD'den temizlenmesi sırasında, Nusaybin, Cizre, Sur ve Şırnak'taki taktiğin uygulandığına dikkat çekip buna 3T adını veriyorlar. 3T'nin açılımı ise "tank, top ve tosun" Meskun mahal çatışmalarında tank, çevre güvenliği ve teröristlerin baskı altına alınmasında kullanılıyor.

Top ise ZMA adı verilen zırhlı muharebe aracının üzerinde bulunan doçka tarzı bir silah. Bu silah da sokak çatışmalarında büyük üstünlük sağlıyor. Uzmanlar en kritik aracın ise güvenlik güçlerinin ‘tosun' adını verdikleri zırhlı kepçeler olduğunu söylüyor. Güvenlik uzmanları zırhlı kepçelerin özellikle sokaklarda yolun altına döşenen EYP'lerde çok etkili olduğu belirtiliyor. Zırhlı oldukları için açılan ateşlerden etkilenmiyor ve yolları kazarak gittiği için EYP'lerin etkisini azaltıyor.

 

Haber Ara