Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

El Bab’da 1 asker şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab bölgesinde 'bir iş makinesinin el yapımı patlayıcıya basması sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını' duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 10:33:58

El Bab’da 1 asker şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "Mayın ve EYP temizliği esnasında, bir iş makinasının EYP'ye basması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

Açıklamada, Fırat Kalkanı Harekâtındaki 182'inci günde yaşanan gelişmelere de yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 109 IŞİD hedefine atış yapıldı, Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından da 4 hedefe yönelik hava harekâtı sonucunda 4 bina imha edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Arama/Tarama faaliyetlerinin devam ettiği sırada, El Bab ve civarındaki mahallelerde daha önceden kazılmış tünel ve dehlizlere saklandıkları tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ve icra edilen topçu atışları ve hava harekâtları sonucunda 15 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekâtları sonucunda da 29 DEAŞ Terör Örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir."

 

 

Haber Ara