Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Ekvator

Ekvator, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Ülkenin başkenti Quito'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 14:59:32

Ekvator

Ekvator, Güney Amerika kıtasında yer alır. Ülkenin başkenti Quito'dur. 

EKVATOR ÇİZGİSİ

Kuzey kısımda bulunan Kolombiya, güney ve doğu kısmında ise yer alan Peru ile komşudur. Batısında Büyük Okyanus yer almaktadır. Ülke ekvator ile ikiye bölünmüştür.

ÜLKE NÜFUSU 15.740.00

Ülkenin en kalabalık kenti Guayaquil olarak bilinir. 2013 yılında yapılan nüfus sayımına göre ülkenin nüfusu 15.740.000' dir. Konuştukları resmi dil ise İspanyolca' dır.

İKLİM FARKLILIKLARI

Ekvador üç farklı bölgeden meydana geldiği için iklim özellikleri değişkenlik göstermektedir. Coğrafi konum ile birbirinden farklı olan bu bölgelerde iklim farklılıkları mevcuttur. Bu durum ülkeye olumlu bir tarafta kazandırmıştır. Ekonomisi tarıma da dayanırken birçok ürünün yetiştirilmesi sağlanmıştır. Bunlar arasında muz, pirinç, tütün, çeşitli tropikal meyveler ve sebzeler bulunmaktadır.

VOLKANİK DAĞLAR

Bölgede yer alan And Dağları, kuzey ve güney taraftan geçmektedir. Bu alanda bulunan bazı zirveler eskiden volkanik bir dağlar arasında yer almaktadır. Bölgede volkanik dağların bulunmasıyla birlikte sıcak sular, kapıcalar ve mineralli sular mevcuttur.

EYALET SİSTEMİ

Ekvador, 22 eyaletten oluşmaktadır. Her eyaletin ise kendi idari merkezleri bulunmaktadır.

FUTBOL İLK SIRADA

Ekvador, 2002 Dünya Kupası ve 2006 Dünya Kupasına katılma hakkına sahip olmuştur. Diğer Güney Amerika ülkeleri gibi bu ülkede de futbol ilk sırada yer almaktadır.

LEZZETLİ MUTFAK

Ekvator mutfağı oldukça geniş olurken her çeşit lezzeti tatma hakkına sahip olunabilir.

OPEC ÜYESİ

Aynı zamanda bu ülke petrol ihraç ederek OPEC kuruluşunun tam üyeleri arasında yer almaktadır.

Haber Ara