Dolar

32,5874

Euro

34,8578

Altın

2.495,97

Bist

9.668,37

'Ekselansları'nın final yolundaki son rakibi Murray

'Ekselansları'nın final yolundaki son rakibi Murray

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 19:17:55

'Ekselansları'nın final yolundaki son rakibi Murray
İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, çeyrek finalde Fransız Gilles Simon'u eleyerek yarı finalde Andy Murray ile eşleşti.

Kariyerinin 45. grand slam çeyrek finaline çıkan ve Wimbledon'da sekizinci şampiyonluğunu kazanarak bu alanda zirveye yerleşmek isteyen 33 yaşındaki Federer, daha önce 7 kez karşılaştığı ve 5'inde korttan galibiyetle ayrıldığı 12 numaralı seribaşı Gilles Simon ile birinci kortta karşı karşıya geldi.

Fransız tenisçilerle yaptığı son 12 maçtan 11'ini kazanan Federer, ikinci oyunda son puan için hakemin Gilles lehine verdiği karara itiraz etti. Topun oyu alanında olup olmadığını kontrol eden "hawkeye" teknolojisiyle puanın yeniden oynanmasını sağlayan ve rakibinin servisini kıran İsviçreli raket, üçüncü oyunu da alarak maçın hemen başında 3-0'lık avantajlı bir skor yakaladı.

Yağmur nedeniyle verilen yarım saatlik aranın ardından tekrar başlayan maçta iki tenisçi de servis oyunlarını kazanırken, 30 dakika süren ilk seti Federer 6-3 aldı.

İkinci setin dördüncü oyununda rakibinin servislerine etkili "return" vuruşlarla karşılık veren Federer, iki kez fileye takılan, bir kez de topu auta atarak puan kaybeden Simon'un servisini kırarak 4-3 öne geçti. İlk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 83'lük başarı yakalayan Federer, tribünlerin seti kazanmasını beklediği 10. oyunda hiç puan alamadan servisini kırdırdı ve Simon sete yeniden ortak oldu: 5-5. Turnuvada üst üste 17. kez boy gösteren Federer, bir sonraki oyunda servis kırarak yanıt verdiği Simon'u 7-5 mağlup ederek setlerde durumu 2-0'a taşıdı.

Bu yılki Wimbledon dahil kariyerinde iki kez grand slam turnuvalarında çeyrek finale çıkan 30 yaşındaki Simon karşısında son sete servis kırarak başlayan Federer, 2-0 öne geçti ve yarı finale biraz daha yaklaştı. Ritmini bulan Federer, yedinci oyunda bir kez daha servis kırdığı seti 6-2, maçı da 3-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Kariyerinin 63. grand slam turnuvasında mücadele eden ve toplam 18. grand slam şampiyonluğunu kovalayan İsviçreli tenisçi, 37. kez yarı finale çıktı.

Toplam 95 dakika süren mücadeleyi Federer, 11 ace, 36 winner, 1 çift ve 22 basit hatayla, Simon ise 1 ace, 15 winner, 2 çift ve 21 basit hatayla tamamladı.

-Murray, Federer'e rakip oldu

Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Andy Murray, merkez kortta oynadığı maçta kariyerinde ilk kez çeyrek finale çıkan Kanadalı Vasek Pospisil'i 3-0 yenerek yarı finalde Federer ile eşleşti.

Wimbledon'da 2013 yılında şampiyon olan ve evinde ikinci kez kupayı kaldırmayı hedefleyen Britanyalı Murray, üçüncü oyununda servis kırdığı ilk seti 6-4 hanesine yazdırdı. Birinci servisten kazanılan puanlarda yüzde 95 gibi önemli bir istatistik yakalayan Murray, bir kez servis kırdığı ikinci seti 7-5 alarak 2-0 öne geçti.

Yağmur geçişleri nedeniyle çatısı kapatılan merkez kortta temposunu düşürmeyen 28 yaşındaki Britanyalı raket, son seti 6-4, maçı da 3-0 kazanarak grand slam kariyerinin 150. galibiyetine imza attı.

Bugüne kadar Wimbledon ve Avustralya Açık'ta beşer kez, Roland Garros ve ABD Açık'ta üçer kez yarı final oynayan Murray, 17. kez yarı final bileti aldı.

Bu arada karşılaşmayı İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate ile dünyaca ünlü eski İngiliz futbolcu David Beckham da tribünden takip etti.

-2012 finalinin rövanşı

Turnuvanın yarı finalinde eşleşen Federer ve Murray, bugüne kadar toplam 23 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların 12'sinde İsviçreli tenisçi korttan galip ayrıldı.

İki tenisçi 2012 yılındaki Wimbledon finalinde merkez kortta karşılaşmış ve 1936 yılından bu yana turnuvada ilk Britanyalı şampiyon tenisçi olma hedefiyle korta çıkan Murray, öne geçtiği maçı 3-1 kaybetmişti. Turnuvada yedinci kez şampiyonluk sevinci yaşayan Federer, ABD'li Pete Sampras ile şampiyonluk sayılarını eşitlemişti.

Aynı yıl Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya için karşılaşan iki tenisçinin maçında Murray, Federer'i set vermeden mağlup etmiş ve altın madalyanın sahibi olmuştu.

Federer ve Murray, bu tarihten sonra ikisi Londra'da düzenlenen ATP Dünya Turu Finalleri, ikisi de Avustralya Açık olmak üzere 6 kez daha kozlarını paylaştı. Bu maçların dördünde İsviçreli tenisçi istediğini aldı.

İki tenisçi yarı finalde en son 2013 Avustralya Açık'ta eşleşti. Başa baş geçen maçı 3-2 kazanan Murray finale çıktı.

Haber Ara