Dolar

32,5331

Euro

34,7167

Altın

2.487,86

Bist

9.524,59

Ekrem İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi ve 'Yavaş'ın yanındayız' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-23 11:56:46

Ekrem İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 6 aylık çalışma dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İmmaoğlu, burada CHP'deki "rüşvet" tartışmalarına dair değerlendirme yaptı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"CHP'li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu. Bu saldırı ne yazık ki Ankara'da bir gelenek haline gelmiş. Bu baskıyla birlikte politikaların engellenmesine yönelik bir gelenek ortaya konmuş. Kaygıyla izlediğimiz bir süreç. Mansur Yavaş'a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini buradan kınıyorum. Bu kampanyaların sonuçsuz kalacağına olan inancım tamdır. Mansur Yavaş'ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim."

CHP'DE NELER OLUYOR?

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li üç belediye meclis üyesi hakkında, TOGO Kuleleri olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuş ve Yavaş ile ekibinin, TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini, bu parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Aygün hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na “Terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne yardım etmek”ten suç duyurusunda bulundu.

Haber Ara