Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Ekrem İmamoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama', ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-06 17:08:51

Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Kaftancıoğlu'na toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kaftancıoğlu karar onanırsa cezaevine girecek.

"HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Bu kararı değerlendiren Ekrem İmamoğlu, kararın üst mahkemede bozulacağına inancının tam olduğunu belirterek, "Bu kararı bozacak hukukçuların olduğuna inanıyorum" dedi.

İmamoğlu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

"Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'nin en büyük kentinin il başkanıdır. Bu kararı kabul etmiyoruz. Canan hanımın yanındayız. Her zaman da yanında olacağız."

Haber Ara