Dolar

32,5674

Euro

34,8837

Altın

2.432,83

Bist

9.645,02

Ekrem İmamoğlu Ayasofya hakkında ne dedi?

Ekrem İmamoğlu camiye çevrilen Ayasofya hakkında ne dedi? Ekrem İmamoğlu Ayasofya'nın camiye çevrilmesi hakkında neden 3 gün sonra açıklama yaptı? İşte Ekrem İmamoğlu'nun Ayasofya hakkında ki açıklamaları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-13 12:40:53

Ekrem İmamoğlu Ayasofya hakkında ne dedi?

Danıştay 10'uncu Dairesinin 10 Temmuz 2020 Cuma günü yayımladığı kararla 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurul Kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından yayımlanan kararname ile Ayasofya Diyane İşleri Başkanlığına devredildi.

Kararın açıklanmasından ve kararnamenin yayımlanmasından sonra ülkemizden ve dünyadan tepki ve destek açıklamaları gelmişti. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından herhangi bir açıklama gelmeyince vatandaşlar tarafından eleştirilmişti.

Ekrem İmamoğlu Ayasofya hakkında açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu karadan üç gün sonra yaptığı açıklamada "Ayasofya, benim aklımda ve vicdanımda 1453'ten beri cami. Tüm konuşmalarımdaki ifadem ‘Ayasofya Camii'dir. Kendisine muhafazakâr diyen TV kanalları ‘ilk ezan okundu', ‘ilk namaz 24 Temmuz'da kılınacak' diyor. Oysa 30 yıldır Ayasofya'da 5 vakit ezan okunuyor. İçindeki Abdülmecit mescidinde namaz da kılınıyor. 1991'den beri kapısında tabela var. ‘Ayasofya kararı iyi mi kötü mü' diye sorgulamak yerine sorgulanması gereken şey şu; 1 yıl önce; ‘Bu kararın getirisi götürüsü nedir? Burada bunu açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var. Bizim için faturası çok daha ağırdır, unutmayalım...' denilirken, aradan geçen 1 yılda ne değişti? Eğer Ayasofya'daki bu değişiklik ülkeme, milletime maddi-manevi zenginlik katacaksa, işsizin derdine derman olacaksa, ülkeme saygınlık kazandıracaksa arkasındayım.”imkânı yaratacaksa ve dünyada ülkeme saygınlık ve muhabbet kazandıracaksa ben bu kararın sonuna kadar arkasındayım." dedi.

Haber Ara