Dolar

32,5998

Euro

34,7797

Altın

2.496,69

Bist

9.524,59

Ekrem Dumanlı için yakalama kararı

15 Temmuz darbe girişiminin 'işaret fişeği' olarak değerlendiren, kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınladığı, 'Sükutun Çığlığı' adlı reklam videosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe soruşturması dosyasına delil olarak konuldu. Gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı hakkında, darbe suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 17:48:14

Ekrem Dumanlı için yakalama kararı

Habertürk'ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 'Sükutun Çığlığı' adlı 5 Ekim 2015 günü yayınlanan reklam filminde, birbirini devam eden üç parçalı reklamda darbe sonrasına göndermeler yapması dikkat çekti. Önce siren seslerinin duyulduğu, ardından bir bebeğin gülüşünün ekrana geldiği ve 9 ay 10 gün sonra 15 Temmuz'da da darbe girişiminin gerçekleştiği videonun gündeme gelmesi üzerine,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, videoyu darbe soruşturmasına dosyasına delil olarak koydu.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay, gazetenin o dönem genel yayın yönetmeni olan Ekrem Dumanlı'nın reklam filmiyle ilgili ifadesini almak istedi. Fakat Dumanlı ifade çağrısına cevap vermedi. Savcı Tuncay, firari olarak aranan Ekrem Dumanlı hakkında. yeni bir yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Tutuklamaya yönelik çıkarılan karar çerçevesinde firari Ekrem Dumanlı görüldüğü yerde yakalanacak ve darbe suçunda tutuklanacak.

Haber Ara