Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-04 16:18:13

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, "Ekonomik Müjdeler Paketi" ile ilgili, "İsrail ve Rusya ile ilgili olumlu gelişmelerin ardından piyasalara yeni bir heyecan verecek güzel bir bayram hediyesi oldu." dedi.

Özdebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paketteki maddelere bakıldığında devlette olumlu anlamda bir zihniyet değişikliğinin görüldüğünü söyledi.

Vatandaşların ve sanayicilerin iş yapabilmelerinin kolaylaştırılmasına yönelik uygulamaların pakette yer aldığını dile getiren Özdebir, "Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalardan 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmayacak olması bunlardan bir tanesi. Daha önce sadece OSB'lerdeki yatırımlar için bu söz konusuydu. Bu açıdan bakıldığında çok güzel bir düşünce." diye konuştu. Özdebir, anılan uygulamanın yatırımcının üzerindeki yükleri kaldırıp finansal gücünü yeniden kazanması açısından da önemine dikkati çekti.

Vergi ve prim borçlarını daha önce yapılandırdıkları halde taksitlerini ödeyemedikleri için sistemin dışında kalan mükelleflere yeniden taksitleri ödeme imkanı tanınacak olmasının da sanayiciler açısından önemli olduğunun altını çizen Özdebir, piyasada iyi niyetli oldukları halde vergisini ödeyemeyen birçok insan bulunduğunu, bu kişiler açısından vergi ve prim borçlarına ilişkin tanınan yeni imkanın önemli olduğunu kaydetti.

İnsanların bayram öncesi morale ihtiyacı olduğunu anlatan Özdebir, "Paket, İsrail ve Rusya ile ilgili olumlu gelişmelerin ardından piyasalara yeni bir heyecan verecek güzel bir bayram hediyesi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara