Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Ekonomik istikrar kalkanı rekabet gücünü korur

Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle ilgili bir açıklama yaptı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-19 12:18:21

Ekonomik istikrar kalkanı rekabet gücünü korur

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının önüne geçmek ve virüsün ülkemiz ekonomisine etkilerini en aza indirmek için alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu,  “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde, inşaat malzemesi sanayisini olumlu etkileyecek düzenlemelerin de yer almasını sektörümüz açısından çok önemli buluyoruz. ‘İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği verilmesi', iç pazardaki daralma nedeniyle ihracata odaklanan sektörümüze güven verecek ve rahatlatacak bir düzenleme olacaktır." açıklamasını yaptı.

23-24 milyar dolar seviyesine çıkacak

Küçükoğlu değerlendirmesinde şunlara vurgu yaptı:"Bu destek sanayicilerimizin rekabet gücünü koruması için çok önemli çünkü Türkiye olarak inşaat malzemesi üretiminde dünyanın en büyük 5 ülkesinden biriyiz. Küresel Rekabet Endeksi'nde yer alan 140 ülkenin 115'ine ihracat gerçekleştiriyoruz. Almanya, İngiltere, ABD, Kanada, İsrail, Irak en önemli pazarlarımız. Bununla birlikte en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında Çin, Romanya, Fransa, Yemen ve İtalya da bulunuyor. Ülkemizin inşaat malzemelerinin kalite açısından dünya çapında bilinir ve güvenilir bir konumda olması, bizi küresel ticarette emin adımlarla ilerlemeye teşvik ediyor. 2019 yılında 21,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren inşaat malzemesi sanayicileri olarak, 2020'de 23-24 milyar dolar seviyesine ulaşacağımıza inanıyoruz.”



VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara