Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Aydın'da:

'(Büyüme rakamları) Her şeye rağmen son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdük. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri ve 46 OECD ülkelerinden, Çin hariç G20 ülkelerinden daha hızlı büyüyen ülke olduk. Türkiye bunu, 2016'daki 15 Temmuz ihanetine rağmen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetiyle, tek başına güçlü iktidarla yaptı'- '16 Nisan CHP'ye de iyi gelecek, onlar da kurtulacak. Bundan sonra CHP yüzde 50'y

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 14:53:43

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Aydın'da:
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı büyüme rakamlarına ilişkin, "Her şeye rağmen son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdük. Son çeyrekte bütün Avrupa Birliği ülkeleri ve 46 OECD ülkelerinden, Çin hariç G20 ülkelerinden daha hızlı büyüyen ülke olduk. Türkiye bunu, 2016'daki 15 Temmuz ihanetine rağmen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetiyle, tek başına güçlü iktidarla yaptı." dedi.

Buharkent ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katılan Zeybekci, ilçe sakinlerine hitap etti. Türkiye'nin son 14 yılda elde ettiği ekonomik kazanımlara dikkati çeken Zeybekci, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi.

Zeybekci, Egelilerin milliyetçi duruşuyla tarihten bu yana düşmanlarına aman vermediğini ifade ederek, 16 Nisan'daki halk oylamasında benzer bir mücadeleyi göstereceklerine inandığını, referandumdan sonra ilçeye gelip yapılacak incir festivalinde zeybek oynayacağını söyledi.

Türkiye'nin şu andaki mevcut sistem nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğine işaret eden Zeybekci, "Bu sistemle milletin evlatlarını al aşağı ettiler, bu milletin hizmetkarlarını idam ettiler. Bu sistemde bu milletin iradesinin dışında hükümet kurabilmenin ihtimali ya darbe ya da koalisyondur." diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'de dönem dönem göreve gelen güçlü iktidarların çeşitli oyunlarla hükümetten düşürüldüğünü, ülkenin koalisyonlara teslim edildiğini hatırlatarak, 1991'de koalisyon kurma uğruna seçim vaadi olarak hesapsızca verilen "Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum" sözünün ve genç iş gücünün erken yaşta emekli edilmesinin Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini, bunun da bedelini milletin ödediğini kaydetti.

Türkiye'de vatandaşları 30-32 yaşında emekli olmasını ülkede ciddi bir sosyal güvenlik açığı doğurduğunu anımsatan Zeybekci, "1991 yılında emekli ettikleriyle o günkü sosyal güvenlik açığı 4,5-5 trilyon lira. Şimdiki toplam bütçemizin 8 katı. Kimden gitti, senden, benden, bizim cebimizden gitti. 1991'de bunu kıytırık bir koalisyon için yaptılar." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, koalisyon dönemleri ve bunlara bağlı ekonomik krizlerin yaşanmamış olması durumunda Türkiye'nin daha hızlı büyüyüp, dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olabileceğini anlatarak, "16 Nisan'da Türkiye bu hastalıktan, bu dertten, kanını emen bu sülükten kurtulacak. Bu parti meselesi değil, milletin meselesi. 16 Nisan'dan sonra kim gelirse gelsin tek başına gelecek, yüzde 51 ile gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Siyaset ucuzlatılmamalı"

"Siyaset ucuzlatılmamalı" diyen Zeybekci, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın ziyaretinde minibüsçülerle ve muhtarlarla yaptığı toplantıya işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aydın'da bir partinin genel başkanı minibüsçüleri ve muhtarları toplamış, '16 Nisan'da evet çıkarsa bir sabah minibüsleriniz gitmiş, muhtarlıklarınız kaldırılmış olur' demiş. Siyaset bu kadar ucuzlatılmamalı, siyasetin itibarı bu kadar ayaklar altına alınmamalı. Milletin aklını böyle karıştırıyorlar, işleri güçleri yalan olmuş. Ne olur bunları durdurdun artık. 16 Nisan CHP'ye de iyi gelecek, onlar da kurtulacak. Bundan sonra CHP yüzde 50'yi hedefleyen parti haline gelecek, ülkenin yüzde 60'ını kucaklayan bir parti olacak. Milli bir parti olacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'mevzubahis vatansa gerisi teferruattır' diyen bir parti olacak. Bu dar pencerelilerden kurtarın CHP'yi. Türkiye'nin menfaatinedir bu... 16 Nisan'dan sonra mesele, milletin meselesi olduğu zaman uzlaşan insanlar gelecek. Çünkü bunları biliyor o yüzden tek ayak üzerinde 40 yalan söylüyor."

Zeybekci, bugün Türkiye'nin 2016 yılına ilişkin büyüme verilerinin açıkladığını anımsatarak, "Her şeye rağmen son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdük. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri ve 46 OECD ülkelerinden, Çin hariç G20 ülkelerinden daha hızlı büyüyen ülke olduk. Türkiye bunu, 2016'daki 15 Temmuz ihanetine rağmen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetiyle, tek başına güçlü iktidarla yaptı." dedi.

Mitingin ardından ilçede cuma namazını kılan Bakan Zeybekci, namazdan sonra kurulan ilçe pazarında esnafı ziyaret etti. Zeybekci, pazar içinde bir ilkokul için yapılan kermese destek olmak amacıyla gözleme sattı.


Haber Ara