Dolar

32,5340

Euro

34,9280

Altın

2.439,99

Bist

9.716,77

Eker: Peygambere hakaret afişi maksatlı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Eker, gündemdeki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 04:39:26

Eker: Peygambere hakaret afişi maksatlı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Peker, 1 Kasım Genel Seçimlerine kısa bir süre kala önemli mesajlar verdi. Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nin astığı afişleri eleştiren Eker, "Hz. Peygamber'e hakaret ihtiva eden cümlesini değiştirip ‘Çocuk gelin değil çocuk tecavüzcüsü vardır' diye. O karikatürü bilmeyen yok. Çünkü altında nereden aldılarsa o yazı var ve duruyor. Onun için bir jakoben ve zorba yüzünü tehditkar yüzünü gösteriyor HDP'nin ve dolayısıyla PKK'nın" dedi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul'daki seçim çalışmalarının en çalışkan isimlerinden olan Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eker, HDP'nin artık PKK dışında diğer örgütlerle de bağının olduğunu belirterek, “HDP ‘Halkların Demokratik Partisi'yim' diyor ya,  aslında halklardan daha çok Marksist Leninist örgütlerle  işbirliği yapıyor. Onların sırtını, yani onlara sırtını dayayan bir partiye dönüştü. DHKP-C, MLKP,  bunlara yaslanmaya başladı” diye konuştu. Diyarbakır'da HZ. Muhammet S.A.V.'nin afişlerinin asılmasının arkasında jakoben zihniyetin hakim olduğunu belirterek şunları söyledi,” CHP gibi jakoben,  devrimbaz ve zorbalıkla bir milletin dinini değerlerini değiştirmeye çalışmaktır. Yani gerisindeki jakoben zihniyeti gösteriyor.  Bundan dört yıl önce ezanı Kürtçe okudular. Onun için  bir jakoben ve zorba yüzünü tehditkar yüzünü gösteriyor” dedi.  1 Kasım seçimlerinin milat olacağının altını çizen Eker, AK Parti'den HDP'ye oy veren seçmenlerin pişman olduğunu, bu oyların 1 Kasım'da yeniden Ak Parti'ye döneceğini söyledi. HDP'ye neden oy verildiğinin tahlilini yaptığını söyleyen Eker, çıkan sonuçları ise şöyle özetledi: 

ÜÇ NEDENLE HDP'YE OY VERİLDİ 

“Seçimde AK Parti'ye oy vermemiş HDP'ye oy vermiş seçmenlerin tahlilini yapıyorum. Ve  üç tane neden buluyorum  Birincisi AK Parti nasılsa  tek başına iktidar HDP'ye oy verelim. HDP gitsin çözüm sürecine katkı sağlasın bu birinci neden. İkinci bir grup diyor ki HDP bizim, sonuçta barajı geçsin. Sonuncusu ise bazı kırgınlıklar nedeniyle AK Parti yerine HDP'ye oy verenlerin olduğunu da gördüm. Bu kişilerin gönlü hâlâ AK Parti'den yana. Bu kişilerle tek tek konuşuyorum. 1 Kasım seçimlerinde bu tablo tam tersi olacak. Bu kişiler yeniden yüzünü AK Parti'ye dönecek” şeklinde konuştu. 

ÖRGÜTLERLE İŞBİRLİĞİ

Eker, HDP'nin PKK, YPG gibi örgütlerin dışında diğer sol örgütlerle de yakınlaştığını belirterek, “HDP Halkların Demokratik Partisi'yim diyor. Aslında halklardan daha çok Marksist Leninist örgütlerle  iş birliği yapıyor.  Yani onlara sırtını dayayan bir partiye dönüştü. DHK-C, MLKP,  bunlara yaslanmaya başladı. Dolayısıyla bunların zihniyetinden bunların gözünden din düşmanlığı yapıyor. Diyarbakır Ulu Cami'nin imam hatibi hutbede bunu söyledi. Millet de tabii tepki gösterdi ve onlar da kaldırdılar. Kaldırmak zorunda kaldılar.” dedi.

PROVOKATİF TİPLER GELİYOR

HDP'nin İstanbul'da aday gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Eker, “Özellikle konfeksiyon atölyelerine gidiyorum. Buradaki gençlerle sohbet ediyorum. Her gittiğimde değişik değişik kişiler konuşmama tepki gösterip sözümü kesiyor. Ben sabırla onlara söz veriyorum. Sonra o kişi pes etmek zorunda kalıyor. Ben seçim çalışmalarına gittiğim yerlerde Türkçe-Kürtçe karışık konuşuyorum. Kürtçe konuşarak onlardan biri olduğumu, aynı gelenek ve göreneklerden geldiğimi anlatmaya çalışıyorum."

PEYGAMBER'E HAKARET AFİŞİ MAKSATLI 

Eker, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin asmış olduğu pankartla ilgili olarak da şunları söyledi: "Şimdi düşünün Peygamberler şehri Diyarbakır, Hz. Muhammed S.A.V.  27 tane sahabesinin, arkadaşının meftun olduğu yer. Kur'an-ı Kerim'de de iki tane ismi geçen  peygamberin meftun olduğu yer. Böyle bir yerde dünyada Danimarka'nın bile ancak  bir karikatür dergisinde yayımlayabildiği  billboardlara taşıyamadığı   hakaret içeren bir şeyi Diyarbakır Yenişehir Belediyesi  bunu Diyarbakır sokaklarına getiriyor. 

ÖZELLİKLE MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI

Bunun arkasında İslam düşmanlığını yansıtması açısından özel olarak Müslümanların peygamberine hakaret var. Arkasındaki husus da şu;  CHP gibi jakoben devrimbaz ve zorbalıkla  bir milletin dinini değerlerini değiştirmeye çalışmaktır.  Yani jakoben zihniyeti gösteriyor. Daha önce ezanı Kürtçe okudular. Hz. Peygamber'e hakaret ihtiva eden cümlesini değiştirip  ‘Çocuk gelin değil çocuk tecavüzcüsü vardır' diye. O karikatürü bilmeyen yok.  Çünkü altında  nereden aldılarsa o yazı var ve duruyor. Onun için  bir jakoben ve zorba yüzünü tehditkar yüzünü gösteriyor HDP'nin ve dolayısıyla PKK'nın. 

Haber Ara