Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Ehliyet sınavı soruları işaret diline çevrilecek

Ehliyet sınavı soruları işitme engelli adaylar için işaret diline çevrilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 17:04:00

Ehliyet sınavı soruları işaret diline çevrilecek

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, MTSKS sorularının işaret diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının işitme engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların işaret diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.

MTSKS e-sınav uygulama kılavuzunun işaret diline çevrilmesi ile soruların işitme engellilerin anlayacağı ek ve köklere göre yeniden yazılması çalışmaları ise devam ediyor. E-sınavda işitme engeli tanımlanmış adaylara soruların işaret diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi çalışmaları sürüyor.

Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava girebilecekler

Yapılan çalışmayla işitme engellilerin, bu yıl içinde açılması planlanan 17 ildekie-sınav salonlarında, Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınmaları sağlanacak.

Daha önce sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava katılabilen işitme engelli adaylar, böylece kendilerine en yakın ildeki e-sınav salonunda sınava girebilecek.

İşaret diline çevrilen ilk sanal sınav uygulamasının ise bu yıl nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara