Dolar

32,5507

Euro

34,7806

Altın

2.494,31

Bist

9.524,59

Eğitim TİKA’dan Gökoğuz Türklerine Modern Anaokulu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moldova’nın Gökoğuz bölgesinde inşa edilen Ana Okuluna, TİKA önerisi ile Gökoğuz Komrat Belediye Meclisi Kararı ile Türk kültür değerlerinden Nasrettin Hoca’nın ismi verildi ve Türk kültürünün yaşatılmasında böylece katkı sağlandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-19 19:04:15

Eğitim TİKA’dan Gökoğuz Türklerine Modern Anaokulu

Gökoğuz Yeri'nde ekonomik nedenler ile yurt dışına giden ailelerin 3 - 7 yaş arasındaki çocuklarının okul öncesi eğitimine imkân sağlamak ve daha iyi şartlarda yetişmelerini gerçekleştirmek, yapılacak etkinlikler ve eğitimlerle Türk kültürü ile erken yaşlarda tanışmalarını sağlamak amacıyla yapılan TİKA Nasreddin Hoca Anaokulu, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Hükümet Sözcüsü İbrahim Kalın, TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM ve YTB Başkanı Abdullah EREN tarafindan hizmete açildi.

Bakan SELÇUK, TIKA Başkani Çam, Hükümet Sözcüsü KALIN tarafından, çocuklara hediye de dağıtılan törenlerde, çocuklar şiir ve tiyatrolar ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve TİKA ya teşekkürler ettiler.

Bölgenin En Modern Anaokulu

TİKA tarafından mimari projesi çizilen Anaokulu binası, 8.000 metrekare alan üzerinde 1.000 metrekare tek katlı kapalı alana ve dört adet açık oyun alanına sahip.

Öncelikle 3 ile 7 yaşlar arasında 4 grupta 72 çocuğa yatılı olarak hizmet verecek olan Anaokulu için gerekli olan tüm eğitim malzemeleri, mobilya ve beyaz eşyalar da TİKA tarafından temin edildi.

Nasrettin Hoca Anaokulu, Gökoğuz Yerindeki 26.000 nüfuslu Komrat şehri çocuklarına daha modern ve iyi şartlarda hizmet verecek.

Haber Ara