Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca:

Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 16:33:27

Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca:
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkının önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin yaratılması gerektiğini savundu.

Karaca, toplu sözleşme taleplerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya çıkarılmasını ve memura yılda asgari ücret tutarında iki ikramiye ödenmesini istediklerini ifade etti.

Sendikanın diğer taleplerine ilişkin de Karaca, şu değerlendirmede bulundu:

"Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki yasal ve fiili engeller kaldırılmalı, özgür bir toplu sözleşme düzeni yaratılmalıdır. Sözleşmeli, taşeron, esnek, kuralsız çalışma yasaklanmalı. 4\b,4\c kadroya alınmalı, herkese güvenceli iş ve gelecek sağlanmalıdır. Kamu ve özel sektör dahil tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret tutarındaki kısmı, vergiden muaf tutulmalı, üzerindeki miktar için vergi kesintisinin en alt sınırına sabitlenmelidir"

Karaca, tüm eğitim ve bilim emekçilerine yaptıkları işin önemi ve zorluğu dikkate alınarak her 4 yıla 1 yıl olmak üzere yıpranma hakkı verilmesini istediklerini belirtti. Karaca, norm kadro yönetmeliğinin değiştirilmesi, eşit işe eşit ücret uygulaması ile çelişen bütün uygulamalara son verilmesi gerektiğini de belirtti.

Haber Ara