Dolar

32,5645

Euro

34,8342

Altın

2.425,32

Bist

9.645,02

Eğirdir Altın Elma Optimist yarışmaları başladı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yapılacak olan 'Eğirdir Altın Elma Optimist' yarışları start aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 17:04:29

Eğirdir Altın Elma Optimist yarışmaları başladı
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yapılacak olan "Eğirdir Altın Elma Optimist" yarışları start aldı.

Eğirdir'de 27-30 Ekim tarihleri yapılacak olan "Eğirdir Altın Elma Optimist" yarışları start aldı. Eğirdir'e gelen 10 kulüpten 110 sporcu yelkenleri sabah saatlerinde suya indirdi. Saat 11.00'de göle açılan yarışçıların startını Kaymakam Abdullah Akdaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl birlikte verdi. Eğirdir'de ilk defa yapılan yarışların öncelikle hedefi ilçenin tanıtımı olarak görülüyor.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Eğirdir'de etkinlikler bir birini takip ediyor. Yaz boyunca Eğirdir'imizde etkinlikler vardı. Bugün itibariyle de optimist yarışlarımız başlıyor 3 gün devam edecek. 10 kulübümüzden 120 civarında çocuğumuz yarışlara katılacak. Bu yıl ilkini yapıyoruz. Üzerimizde acemilik var. Önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar yapacağımıza inanıyoruz. Bu yıl ulusal bir yarış yapıyoruz. Önümüzdeki yılda uluslararası olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. İlçemizde sonbahar aylarında turizm azalıyor. Sonbahar ve kış aylarında turizmi artırmak için çalışıyoruz. Yarışlarımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise "Federasyonla birleştirerek iyi bir faaliyet yapıyoruz. Sadece spor faaliyeti değil Eğirdir'in tanıtımını da yapıyoruz. Yelken İl Temsilciğimiz yıllardır optimist ile uğraşıyor. Ben görevde olduğum sürece bir çok şehirdeki yarışlara arkadaşlarımızı gönderdim."

Yarışlar 3 gün sürecek ve 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 16.00 Ödül Töreni ile sona erecek.

Haber Ara