Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

“Eğer ortada bir sorun varsa onu PKK yaratmıştır”

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, 'En iyi çözüm PKK'nin Şengal'i terk etmesidir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 18:53:33

“Eğer ortada bir sorun varsa onu PKK yaratmıştır”

Rudaw'da yer alan habere göre, Kürdistan demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, sorunların çözümünün PKK'nin Şengal'den çıkması olduğunu söyledi.

Başkent Erbil'de basın toplantısı düzenleyen Muhammed, “PKK'nın gelip bir yerde konuşlanıp orayı kendi mülkü bilmesi kabul edilebilir değildir. O bölgeler, kendi sakinlerinindir ki Şengalliler haklı olarak Şengal'i yönetmek konusunda herkesten daha önde geliyor” şeklinde konuştu.

“Kürdistan halkı, PKK'nin Kürdistan Bölgesi yasalarına saygı göstermesini istiyor” diyen Muhammed, “PKK şu ana kadar bunu yapmadı ve yapmayacak” vurgusunda bulundu.

KDP Sözcüsü, "PKK'yla ilgili gözlem ve okumalarımıza dayanarak şunu söyleyebiliriz" dedi ve ekledi:

“Eğer ortada bir sorun varsa onu PKK yaratmıştır. PKK'nin yarattığı bu sorunlardan geri adım atması gerekiyor. Kürdistan Bölgesi ile Irak yasalarına saygı göstermelidir.

En iyi çözüm PKK'nin Şengal'i terk etmesidir. Oradaki halk geri dönebilsin ki bölgenin yeniden inşası için zemin hazırlansın. O insanlar çok acı çekti, daha fazla acı çekmeyi hakketmiyorlar. PKK orada bulunduğu müddetçe birtakım sorunlar çözülemeyecek ve oralar kalkınmayacak.”

Haber Ara