Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Egemen Bağış'tan ilginç Gezi yorumu

İtalyan basınına konuşan Bağış, hükümetin iki yıl önce Gezi Parkı eylemlerine karşı takındığı tutumun hata olduğunu kabul ederek, ' Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 10:29:42

Egemen Bağış'tan ilginç Gezi yorumu

Ajansların haberine göre, Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, üzerinden iki yıl geçen Gezi Parkı eylemlerine ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Bu protestolara karşı alınmış olan tavrın hata olduğuna işaret eden Bağış, “Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız” dedi.

Egemen Bağış, Türkiye'de yapılan seçimlere ilişkin İtalyan La Republica gazetesine bir röportaj verdi.

GEZİ PARKI YORUMU: “SAATİ GERİ ALAMAZSINIZ”

Bağış, “İki yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bu, saati geri alamamanız gibi bir şey. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara