Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 14:21:38

Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışanların bulunduğu botun batması sonucu bir Pakistanlı yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Akyarlar Koyu'ndan denize açılan 38 Pakistanlının içinde bulunduğu şişme bot, bir süre sonra su almaya başladı.

Bu sırada bottaki Pakistanlılardan bazıları denize düştü. Pakistan uyruklu Malik Faruk Ali (39) boğuldu. Diğer yabancı uyruklular, ekiplerce kurtarılarak Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Yaşamını yitiren Ali'nin botta bulunan akrabaları, morg önünde güçlükle ayakta durdu. Ali'nin cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Botta bulunanlardan Nedim Muhammed, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde bir organizatörün kendilerini otobüs terminalinden aldığını söyledi.

Denize açıldıktan 15 dakika sonra botun arıza yaptığını anlatan Muhammed, bir süre panik yaşandığını, daha sonra da bottaki arkadaşlarının denize düştüğünü belirtti.

Öte yandan, Yalıçiftlik, Bitez Adaboğazı, Ortakent-Yahşi Kabakum ve Akyarlar bölgelerinden şişme botlarla denize açılacağı belirlenen Suriye, Pakistan ve Afganistan uyruklu 97 kişi ile 3 organizatör yakalandı.

Haber Ara