Dolar

32,4784

Euro

34,5509

Altın

2.474,08

Bist

9.531,72

EGD, 'Küresel Isınma Kurultayı' düzenleyecek

EGD, 'Küresel Isınma Kurultayı' düzenleyecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 13:02:00

EGD, 'Küresel Isınma Kurultayı' düzenleyecek
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenecek "Küresel Isınma Kurultayı" 16 Eylül 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

EGD'den yapılan açıklamaya göre, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve akademi dünyasından kişilerin katılımıyla düzenlenecek kurultayda, Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Küresel Isınma Kurultayı Bilim Kurulu Başkanlığını üstlenecek.

Birçok üniversitenin çevre kulüplerinden öğrencilerin de katılım sağlayacağı kurultayda, yaşanası bir dünya için neler yapılabileceği tartışılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EGD Genel Başkanı Celal Toprak, Küresel Isınma Kurultayı'yla toplumda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirterek, dünyanın ortak sorunu olan küresel ısınmaya dair gazetecilere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Bu kurultayla dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Toprak, şunları ifade etti:

"Dünyanın ayağımızın altından kayıp gitmesine izin vermemeliyiz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakamadık. Burada hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Yani hiçbirimiz masum değiliz. İşte bu kurultayda da 'Yaptığımız hataları nasıl telafi edebiliriz, hatalardan nasıl dönebiliriz?' konusunu tartışıyor, gençlerimizin görüşlerini dinliyoruz."

Toprak, EGD olarak Küresel Isınma Kurultayı'nda farklı kuruluşları bir araya getirmeyi misyon edindiklerini aktararak, bu yıl Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'yle (TURSAB) iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Kurultaya destek verecek kuruluşlar arasına bu yıl Şeker Bank ve Bosh'un da katıldığını belirten Toprak, "Sürdürebilirlik dünyada olduğu gibi Türkiye'de de herkesin gündeminde yer almaya başladı. Küresel Isınma Kurultayına 7 yıl önce başladığımızda iklim değişikliğiyle ilgili bugünkü kadar fazla proje yoktu. Oysa şimdi hemen hemen bütün firmalar bu konumun önemini kavradı" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara