Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Efkan Ala, Erzurum'daki olaylarda MHP'yi suçladı

Ak Parti Milletvekili adayı Efkan Ala, HDP'nin Erzurum mitingi nedeniyle kentte yaşanan olaylarda MHP'yi suçladı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 02:14:33

Efkan Ala, Erzurum'daki olaylarda MHP'yi suçladı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP'nin Erzurum mitingi nedeniyle kentte yaşanan gerginliğe ilişkin, "Bugün Türkiye'nin istikrarına yönelik kaos ittifakının somut uygulamalarını gördük Erzurum'da. Türkiye'de istikrarı temsil eden AK Parti, onun için de AK Parti'ye yönelik saldırılar oldu" dedi. Ala, HDP mitingine dönük saldırının MHP laynaklı olduğunu kaydettiği açıklamasında "bir şehre hem MHP'lilerin hem de HDP'lilerin yaptığı büyük kötülüktür" dedi.

Erzurum'da seçim çalışmalarını sürdüren Ala, yaptığı açıklamada, HDP'nin miting yaptığını anımsatarak, yolda, caddelerde AK Parti'nin seçim bürolarına saldırıldığını ifade etti.

Seçim bürolarının camlarının kırıldığını, seçim materyallerinin yırtıldığını dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"Bir taraftan da bozkurt işareti yapan MHP'liler yürüyüş yapıyorlar. Bu sefer de yine onlar AK Parti'nin bürolarının camlarını kırıyorlar. AK Parti'nin seçim materyallerini, bayraklarını yırtıyorlar. Partimizin seçim stantlarını tarumar ediyorlar, milletvekilimize de partimizin önünde saldırıda bulunuyorlar. Daha da devam ediyorlar bu sefer de birbirlerine saldırıyorlar ve polis bir gün boyunca bu meselelerle uğraştı. Birbirlerine saldırdılar, yaralılar oldu. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bugün Türkiye'nin istikrarına yönelik kaos ittifakının somut uygulamalarını gördük Erzurum'da. Türkiye'de istikrarı temsil eden AK Parti. Onun için de AK Parti'ye yönelik saldırılar oldu"

Ala, gün içerisinde yaşananların nasıl bir yapıyla karşı karşıya olduklarını gösterdiğini anlatarak, Erzurum'un bir huzur şehri olduğunu, bunu bozmaya yönelik bu eylemleri şiddetle kınadığını belirtti.

"Aziz milletimize de bu meselenin ne kadar önemli olduğunu, 7 Haziran'da istikrarın arkasında durmalarının, AK Parti hükümetinin arkasında durmalarının, Türkiye için kendileri için ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatıyorum" diyen Ala, şunları söyledi:

"Çünkü bir yıkım koalisyonuyla karşı karşıyayız. Böyle harekette bulunan, böyle kaotik ortam oluşturmaya çalışan iki gruptan ya da partiden memlekete ne fayda gelir? Erzurum bir huzur şehridir, Erzurum'un huzurunu bile bozdular. Türkiye, şu anda yakaladığı huzuru neye borçlu, AK Parti'nin oluşturduğu istikrara borçlu. Burada huzuru bozarsa bunlar, yükselirse huzuru bozar mı, huzur mu getirirler? Olan huzuru bozuyorlar. O bakımdan çok dikkatli olunması gerekir. Burada tamamen yakışmayan, Erzurum'a yakışmayan, Erzurumlulara yakışmayan bir hareket gördük."

"Çok yanlış olmuştur, büyük bir yanlıştır"

Ala, Erzurum'un geleceğine yönelik, Türkiye'nin 2023 hedefleriyle huzur ve güven ortamında kalkınmasını, yatırımını, ticaret, üretim üssü olmasını, hayvancılığın, kış turizminin merkezi olmasını planlarken söz konusu olayları Erzurum'un merkezine taşıyan, böyle olaylara meydan veren, çıkaran kesimlerin hedeflerine olan büyük zararını milletin vicdanına bıraktığını vurguladı.

"Çok yanlış olmuştur, büyük bir yanlıştır. Böyle, memlekete kimsenin yararı yok" ifadesini kullanan Ala, HDP'nin il merkezinde yaptığı mitingi kendilerinin ilçelerde yaptıklarını ve her mitinglerinin huzur ve güven içerisinde geçtiğini kaydetti.

Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada HDP'nin genel başkanlarının İstasyon Meydanı'nda topladığı kalabalığa ilçelerimizde hitap ettik. Aynı meydanda Sayın Başbakanımız, AK Parti'nin ilk seçim mitingini yaptı ve burada başladı. Erzurum'da 80 bin insan vardı meydanda. Huzur içinde, güven içinde, geleceğe güvenle bakarak, gencinden yaşlısına bütün herkes oradaydı. Bütün canım Erzurumlular oradaydı, 80 bin kişi ve en ufak bir olay olmadı. Sözle bile bir rahatsızlık verilmedi, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı vardı. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurumlularla buluştu, yüz binden fazla insan vardı meydanda. Erzurumlular orada toplandı ve en ufak bir olay olmadan gerçekleşti. Buradan Avrupa ve Orta Doğu'ya mesaj verecek şekilde, yer gök Erzurumluydu. Baktığınız zaman boş bir yer yoktu, yüz binden fazla insan ve en ufak bir sorun olmadan miting yapıldı."

Arzu edilen Türkiye'nin bu olduğuna işaret eden Ala, "Aynı yer, bizim ilçede yaptığımız kadar 5-6 bin kişinin bir araya geldiği bir miting ve ortalık tamamen kaotik bir hale dönüştürülüyor, kargaşa, birbirine saldırı, çeşitli işaretler ve AK Parti'ye her iki grubun da MHP'lilerin de HDP'lilerin de saldırısı" diye konuştu.

Ala, AK Partili gençlerin, vatandaşların ve partililerin de sağduyu ve huzuru temsil ettiklerinin şuurunda olmaları nedeniyle ve Türkiye'nin geleceğine olan inançları, millete olan saygıları nedeniyle hiçbir karşılıkta bulunmadığını vurguladı.

"Olan huzuru bile bozan anlayışa ülke yönetimi emanet edilemez"

Türkiye ve Erzurum'u ileriye taşımanın adresi olduklarını belirten Ala, şunları kaydetti:

"Onun için bu tür macera, bu tür huzuru bozan kimselere ülkenin yönetimini zaten milletimiz vermemiştir, bugüne kadar da vermedi ve vermeyecektir. 7 Haziran'da da seçimde vereceği kararla bunlara dersini ve haddini bildirecektir. Dersini de verecektir. İstikrarın ve istikametin arkasında duracaktır. AK Parti'nin ortaya koyduğu vizyonun arkasında duracaktır. Başka da çaremiz, çaresi yoktur. Bu anlayışlara, çatışmacı anlayışa, olan huzuru bile bozan anlayışa ülke yönetimi emanet edilemez. Bir problem varsa bile o problemi çözmek için parti kurulur, seçime girilir ve yönetime gelinir. Milletin oyuna talip olunur. Hiç ortada bir şey yokken problem üreten, problem çıkaran, saldırıda bulunan, kaotik bir ortam oluşturan kimselere ülkenin yönetimi emanet edilemez. Etmedi zaten milletimiz, etmeyecektir de..."

"Erzurum gibi huzurun adresi bir şehre, huzur dediğiniz zaman, güvenlik dediğiniz zaman, güven dediğiniz zaman hemen akla gelen bir şehre hem MHP'lilerin hem de HDP'lilerin yaptığı büyük kötülüktür" diyen Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi bunların hiç ortada bir şey yokken, böyle kaotik bir ortam oluşturanların Allah muhafaza iktidara geldiğini düşünün. Türkiye ne hale gelir, yangın yerine döner. Milletimiz zaten bu meselelerin ziyadesiyle farkındadır ama farkında olmayanlar varsa da bunlar kendi elleriyle gösterdiler. Yazıktır, günahtır, ayıptır, Türkiye bunları hak etmiyor. Türkiye, bunlara layık değildir. Erzurum da değil. Erzurum, bir huzur şehridir ve öyle kalacaktır. Biz de Erzurum'u 2023 hedeflerine taşıyacağız ve bunun çalışması içindeyiz."

Haber Ara