Dolar

32,5162

Euro

34,7877

Altın

2.421,27

Bist

9.747,45

Efkan Ala'dan Elazığ açıklaması

İçişler Bakanı Efkan Ala Elazığ'da gerçekleşen ve PKK'nın bugün üstlendiği saldırı ile ilgili 'Bomba yüklü bir araçla yapılan intihar saldırısı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 17:39:22

Efkan Ala'dan Elazığ açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ala "Elazığ'daki intihar eylemi mi? Yeni bilgiler var mı?" sorusuna Bakan Ala şöyle yanıt verdi:

"Evet, bu bomba yüklü bir araçla yapılan intihar saldırısı. 3 polisimiz şehit oldu 217 kişi yaralandı. Bunun 115'i polis 102'si sivildi. 83'ü hastanede 1 kişinin durumu kritik. 1 kişi başka bir ilde gözaltında. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Birtakım hususlar ortaya çıktı. Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi alındı o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış. Bomba yüklü araç ara yollardan Elazığ'a gelmiş. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim, müfettişler inceleme başlattı. Ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Teröristin kimliği belli oldu. Bütün sahada operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır Trafik Şubesi'ne saldırısıyla ilgili 2 terörist yakalandı. FETÖ teröristlere yardım etti. Van'da 6-7 Ekim olaylarını hatırlayınız bir araç yanıyor emniyetin panzeri ile sapasağlam emniyet araçlarını götürüp o aracın üzerine atan polis memurlarını yakaladık. Onları görevden aldık işlerine son verdik."

 

Haber Ara