Dolar

32,5578

Euro

35,0106

Altın

2.438,00

Bist

9.766,13

Efeler diyarı Aydın turizmin de favorisi

Manastırından antik kentine, doğasından plajlarına kadar turizme ev sahipliği yapan Aydın ülkemizin en gözde kentleri arasında

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-28 10:41:20

Efeler diyarı Aydın turizmin de favorisi

Ege'nin çoğu bölgesi gibi Aydın'da ören yerleri açısından oldukça zengin… Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Aydın topraklarında onlarca farklı medeniyet yaşamış ve izlerini bırakmış. Bundan dolayı da Aydın'da gezilmesi gereken pek çok tarihi yer bulunuyor.

1.Güvercinada Kalesi

Aydın'ın gözde tatil beldesi Kuşadası'nın Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bulunan Güvercinada Kalesi'nin, Mora İsyanı sırasında denizden gelebilecek herhangi bir saldırıya karcı savunma amaçlı yapıldığı biliniyor. Kuşadası'nı panoramik olarak seyretmek isterseniz bu ada ideal bir alternatif oluşturuyor.

2.Kurşunlu Manastırı

Dilek Yarımadası'nın kuzey yamacında konumlanan Kurşunlu Manastırı, 690 metre yükseklikte yer alıyor. Aydın'da görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunan manastır, freskleri ve motifleri ile ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Mimari yapısına bakıldığında Bizans Dönemi'ne ait olduğu gözlemlenen Kurşunlu Manastırı, Aydın'ın Davutlar beldesine 12 km mesafede bulunuyor.

3.Aphrodisias Antik Kenti
Aphrodisias Antik Kenti, ihtişamlı görüntüsü ve köklü tarihi ile Aydın'ın en dikkat çeken antik kentleri arasında bulunuyor. M.Ö. 5. yy'da inşa edildiği bilinen antik kent, ziyaretçilerin çok ilgisini çekiyor.

4.Priene Antik Kenti
Belus'un oğlu Aegyptus döneminde İyonlar tarafından M.Ö. 7. yy'da inşa edildiği düşünülen Priene Antik Kenti, mimari yapısı ve tarihi dokusu ile Aydın'da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu antik kent, Menderes Nehri'nin 10 km güneyinde konumlanıyor.

5.Tralleis Antik Kenti
Tralleis antik Kenti, Aydın'ın kuzeyinde bulunan Kestane Dağları'nın güney yamacındaki platoda yer alıyor. Argoslular ve Tralleis tarafından Menderes Havzası'nın toprakları üzerinde kurulmuş olan antik kent, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile şehrin en önemli ve en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor.

6.Arpaz Kalesi
Arpaz Beyleri tarafından 19. Yüzyıl başlarında inşa edildiği bilinen Arpa Kalesi, Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Esenköy'de yer alıyor. Uzun dönemlere tanıklık etmiş olan kale, mimari yapısı ile kendine hayran bırakıyor.

Aydın'ın Doğal Güzellikleri

Türkiye'nin ünlü tatil beldelerine ev sahipliği yapan Aydın'da gezip görebileceğiniz pek çok doğal zenginlik bulunuyor. Aydın'ın doğal güzelliklerini keşfederek tatilinize benzersiz anlar katabilirsiniz.

1.Zeus Mağarası
Dilek Yarımadası'nın girişindeki Zeus Mağarası'na, yaklaşık 20 metrelik kaygan kayalık patikadan ulaşılıyor. Tarihi ve soğuk suyu ile ziyaretçilerini büyüleyen mağara, şehrin en çok ziyaretçi ağırlayan bölgeleri arasında yer alıyor.

2.Arapapıştı Kanyonu
Aydın'ın Bozdoğan ilçesin yer alan Arapapıştı Kanyonu, merkeze yaklaşık 90 km mesafede konumlanıyor. Aydın, Muğla ve Denizli sınırları ile kesişen kanyona pek çok noktadan ulaşım sağlanıyor. Aydın'da görülmesi gereken doğal güzellikler listesinin başında yer alan Arapapıştı Kanyonu, Kemer Barajı'nın bulunduğu noktada yer alan Kemer İskelesi'ndeki teknelerle rahatlıkla gezilebiliyor.

3.Bafa Gölü
Ege Bölgesi'nin en büyük gölü olarak bilinen Bafa Gölü, Aydın ve Muğla sınırları ile kesişiyor. Bafa Gölü'nün, yaklaşık iki bin yıl önce deniz ola Söke Ovası'nın zaman içinde alüvyonlarla kaplanması sonucu oluştuğu biliniyor. Göl, 1989 yılında Tabiat Parkı olarak kabul edilmiş olup, Heraklia Antik Kenti'ne ve iki adaya da ev sahipliği yapıyor. Bin yıllık zeytin ağaçları arasında gezinirken geçmişe kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

4.Çine Vadisi
Mitolojik hikayeleri ve dillere destan güzelliği ile bilinen Çine Vadisi, Aydın'a 37 km mesafedeki Çine ilçesinde konumlanıyor. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan vadi, tarihi dokusunun yanında kamp yapmak için elverişli yapısıyla da benzersiz bir yer.

5.Beşparmak Dağları
Antik adıyla Latmos olarak anılan Beşparmak Dağları, Muğla ve Aydın sınırları içinde konumlanıyor. Milyonlarca yıllık kayaların muhteşem görüntülerinde meydana gelen dağlarda pek çok patika yol bulunuyor. Patika yollardan ilerlediğinizde Yediler Manastırı gibi pek çok Bizans manastırı ve antik kalıntılarla karşılaşıyorsunuz. Beşparmak Dağları'nda, doğa yürüyüşleri yaparak bölgeyi keşfedebilirsiniz. Bu dağlar kamp için de uygun…

6.Sırtlanini Mağarası
480 m uzunluğunda olan Sırtlanini Mağarası, Aydın'ın Karacasu ilçesine 15 km mesafede yer alıyor. Kara yolu ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen mağara, sarkıtlar ve dikitlerin yanı sıra farklı böcek türlerine de ev sahipliği yapıyor. Sırtlanini Mağarası'na girebilmek için yaklaşık 4 m sürünmeniz gerekiyor. İçeri girdiğinizde 1060 m yüksekliğiyle muhteşem bir manzara sizi karşılıyor. Sırtlanini Mağarası, Aydın seyahatinizde görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında bulunuyor.kapısına 5 km mesafede yer alıyor. Sessiz ve sakin olan bu koyda gün boyu eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

4.İçmeler Koyu
Dilek Yarımadası'nın içinde bulunan bir diğer koy olan İçmeler Koyu, milli parkın girişinden yaklaşık olarak 1 km mesafede yer alıyor. Bu koya ulaşım rahat olduğu için daha çok tercih ediliyor. Denize girmek isteyeneler için uzun bir kumsalı bulunan İçmeler Koyu, piknik yapmak isteyenlere de keyifli bir ortam sunuyor.

5.Akvaryum Koyu
Didim'in berrak ve turkuaz rengi denizi ile kendine hayran bırakan Akvaryum Koyu, içinde barındırdığı çeşit çeşit balıklarla adının hakkını veriyor. Büyüleyici görüntüsü ve doğal güzelliği ile ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirebilecekleri bir atmosfer sunuyor.

Aydın Plajları
Masmavi suyu, altın rengi kumları ve muhteşem manzaraları ile Aydın plajları ziyaretçilerine denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilmeleri için keyifli bir atmosfer sunuyor.

1.Altınkum Plajı
Aydın denince akla ilk gelen de Didim'in Altınkum Plajı oluyor. Bu en çok bilineni ve kalabalık olan plajın ulaşımı da bir o kadar rahat. Altın sarısı kumları ile dikkat çeken Altınkum Plajı'nda aileler için de bir bölüm bulunuyor.

2.Sağtur Plajı
Hem denize girmek hem de kamp yapmak isteyenler için uygun olan Sağtur Plajı, Akkum Plajı olarak da biliniyor. Araba ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Sağtur Plajı, huzurlu bir deniz keyfi yaşamanız için imkan sunuyor. Günün her saati dingin bir denize sahip olan plajda, alışveriş yapabileceğiniz market bulunmuyor. Ancak yol üzerindeki marketlerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

3.Kadınlar Plajı
Aydın'ın en çok bilinen gözde plajlarından biri olan Kadınlar Plajı, Kuşadası'nın merkezi bir noktasında yer alıyor. Uzun sahil şeridiyle dikkat çeken Kadınlar Plajı, adının aksine karma bir plaj… Tüm gün keyifli vakit geçirip, tatilinize renk katmak isterseniz Kadınlar Plajı sizi bekliyor!

4.Akbük Plajı
Didim merkezine 20 km mesafede yer alan Akbük Plajı, sakin atmosfer ve doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakıyor. Uzun bir plaj olan Akbük Plajı, huzurlu bir tatil geçirmeniz için güzel bir alternatif oluşturuyor.

5.Sevgi Plajı
Kuşadası'nın Davutlar Mahallesi'nde bulunan Sevgi Plajı, 550 metre uzunluğuyla Aydın'ın en uzun plajlarından biri olarak biliniyor. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plaj, yeşillik alanında piknik yapma imkanı da sunuyor. Kuşadası'nın merkezine 17 mesafede yer alan Sevgi Plajı, bisiklet sürmek isteyenler için de keyifli bir alternatifi oluşturuyor.

 

 

Haber Ara