Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Edremit'te el sanatları sergisi büyüledi

Edremit'in Tahtakuşlar Mahallesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunun sergisi, Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından törenle açıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 17:19:16

Edremit'te el sanatları sergisi büyüledi
Edremit'in Tahtakuşlar Mahallesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları kursunun sergisi, Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından törenle açıldı.

Sergi töreninin açılışında konuşan merkez müdürü İsmail Damar,"Açılan çeyiz ürünleri hazırlama ve turistik hediyelik eşya yapımı kursuna katılan 23 kursiyerimiz eğitimini tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Kurs döneminde kursiyerlerimiz el emeği göz nuru eserler meydana getirmişler. Halk Eğitimi Merkezi el sanatlarımızın tanıtılması, yaşatılması, kuşaktan kuşağa aktarılması için çalışıyor. Bu alanda verilen eğitimlerimizde elde edilen öğrenme ürünlerinin gözler önüne serilmesi, eğitimlerin yaygınlaştırılması, amacıyla yoğun bir gayret içindeyiz. El emeği göz nuru olan eserler için emek veren usta öğreticimiz Leyla Filiz'e kursiyerlerimize ve kursumuzun açılmasında, dergimizin gerçekleştirilmesinde önemli katkıları bulunan Tahtakuşlar mahallemizin değerli muhtarına teşekkür ediyorum." dedi

Halk Eğitimi Merkezinin gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasında çok önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Kaymakam Ali Sırmalı, "Eğitimleri önemsiyor ve insanımızın ayağına getiriyoruz. Mahallelerimizde açılan kurslarımıza insanımızın katılması, üretmesi ve mutlu olması bizleri daha çok mutlu ediyor. Halk Eğitimi Merkezi müdürü ve çalışanlarını ilçemizde hizmetlerin en ucra yere kadar ulaştırarak tüm ilçe halkını kucaklamasından dolayı kutluyor, burada da başarılı olan kursiyerlerimizi ve muhtarımızı tebrik ediyorum. Eğitim hizmetlerimizin sayısı ve çeşitliliği artarak devam edecektir. Sergimiz hayırlı olsun" diye konuştu.

Törende ise başarılı olan kursiyerlere belgeleri ise Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Jandarma Bölük Komutan vekili Tayfun Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ertaş, muhtar Hasan Bozkurt ve merkez müdürü İsmail Damar tarafından verildi. Daha sonra serginin açılışı yapıldı. Sergide el emeği göz nuru eserler katılanları hayran bıraktı. Açılış sonrası katılan davetlilere pilav ev ayran ikramı yapıldı.

Haber Ara