Dolar

32,5197

Euro

34,7330

Altın

2.489,97

Bist

9.524,59

Edirne, Galatasaray'ı bekliyor

Edirne, Galatasaray'ı bekliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 09:52:05

Edirne, Galatasaray'ı bekliyor
Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yarın Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Edirnespor ile hazırlık maçı yapacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Edirne olmak üzere tüm Trakya kentlerinde sarı-kırmızılı takıma büyük bir sevginin olduğunu bildiğini söyledi.

Takımlarına büyük bir sevgi beslenen bir kentin hazırlık maçı davetlerini tereddütsüz kabul ettiklerini ifade eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Yanılmıyorsam Edirnespor ile 1968'de bir hazırlık maçı yapmışız. Edirneliler de Galatasaray'a karşı ciddi bir hasret birikmiş. Eski renktaşımız olan Edirnespor ile oynayacağımız maçın çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Bizim maçtan kısa süre sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda eleme maçı oynayacaklar. Onlar için önemli bir hazırlık maçı olacak. Bizce bu maçın sonucu üç ihtimalli, dostluk kazanacak, sevgi kazanacak, sportmenlik kazanacak."

Galatasaray'ın Edirnespor maçına genç oyunculardan kurulu bir kadro ile çıkacağı öğrenildi.

- "Fenerbahçeliler 'Galatasaray'ı yenin' diyor"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da davetlerini kırmayan Galatasaray Kulübü yöneticilerine teşekkür ederek, hazırlık maçının Edirne'nin tanıtımına, Edirnespor'un iyi bir başlangıç yapmasına imkan sağlayacağını ifade etti.

Galatasaray'ın kentte spor adına iyi bir hava estirdiğini belirten Gürkan, "Bu başlangıcın şehirde estirdiği havadan, Edirne'nin ulusal anlamdaki tanıtımına katkıdan çok memnunum. Fenerbahçeli arkadaşlarım 'Galatasaray'ı burada yenelim başkanım' diye sosyal medyadan mesaj gönderiyorlar. Futbol bu sonucun ne olacağını bilemiyoruz. Skor ne olursa olsun kazanan sevgi ve dostluk olacak. Her iki takımada başarılar diliyorum" diye konuştu.

Edirnespor Kulübü Başkanı Savaş Üner de hazırlık maçını Türkiye'nin Süper Lig şampiyonu ve 4 yıldıza sahip tek takımıyla yapmanın onurunu yaşayacaklarını vurguladı.

Hedeflerinin şampiyonluklar olduğunun altını çizen Üner, şöyle konuştu:

"2015-2016 sezonu Edirne sporu için çok önemli bir dönüm noktası olacak. Sezon öncesinden bu yana bütün hazırlıklarımızı 3. Lige yükselmek adına yaptık. Böyle önemli bir sezonun açılışını Türkiye'nin Süper Lig şampiyonu ve 4 yıldıza sahip olan tek takımı Galatasaray ile yapmak bizim için büyük onur. Edirne halkı için ise unutulmaz bir sezon açılışı olacağını düşünüyorum. Bizim davetimizi geri çevirmedikleri için Edirne halkı ve kulübümüz adına Galatasaray Kulübü'ne sonsuz teşekkür ediyorum. Sonuç ne olursa olsun maçın kazananı Galatasaray'ı şehrinde ağırlayan, Edirne halkı olacaktır."

Galatasaray ile Edirnespor arasındaki maç yarın 25 Kasım Stadı'nda oynanacak.

Haber Ara