Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Edirne'de Girit Kabağı Üretti

Edirne'de yetiştirdiği farklı ürünlerle dikkat çeken, pazarcı ve üretici Cemal Zülf'ün, Girit kabağı büyük ilgi görüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 16:06:32

Edirne'de Girit Kabağı Üretti
Edirne'de yetiştirdiği farklı ürünlerle dikkat çeken, pazarcı ve üretici Cemal Zülf'ün, Girit kabağı büyük ilgi görüyor.

Edirne'nin Yıldırım semtinde üreticilik yapan Zülf, büyük bir merakla ürettiği farklı sebzeleri pazarlarda halkın beğenisine sunuyor. Meraklı üretici, bu sefer de dolmasıyla meşhur olan Girit kabağını Edirne'de yetiştirerek satışını yapıyor. Bunun yanında Alabaş ve Frenk maydanozu da yeni ürünleri arasında büyük ilgi görüyor.

Girit kabağının içini oyarak dolma yapıldığını belirten Zülf, "Bunlar eski kara kabaklardan, ufaklarını topluyoruz. Bunlar, Girit kabağı olarak anılır, harika dolması olur. Tabi bunun yanında kızartması, yemeği de çok iyi olur. Diğer kabaklara göre daha iyidir, şahane yemesi vardır. Biz bu kabakları yaklaşık 2 yıldan beri ekiyoruz ve halka pazarda satıyoruz. Ama bu kabaktan şahane dolma olur. Diğer kabaklarla hiç uğraşmadan bunun yapısı da dolma için uygundur. Bu kabağın kilosu 4 lira biz buna Girit kabağı diyoruz" dedi.

Edirne, Alabaş yetiştirmede başı çeken iller arasında yer alıyor. Zülf, Alabaş da yetiştirerek, ürünü tüketiciyle tanıştırdı. Sağlığa faydalı olan Alabaş'ın çiğ olarak tüketildiğini kaydeden Zülf, "Turp ile elma arasından bir ürün diyebiliriz. Alabaş, çiğ tüketilir, soyarak, limon suyu ile tüketilir. Yemeğin yanında salata olarak da kullanabilirsiniz. Tane olarak 2 liradan satılıyor" diye konuştu.

SALATANIN TACI FRENK MAYDANOZU

Frenk maydanozu hakkında da bilgi veren Zülf, "Bu maydanoz salatanın içinde erimez. En çok lokantalar kullanıyorlar bu ürünü. Salataya limon sıkıldığında diğer maydanoz gibi değildir, daha diridir. Tat olarak diğer maydanoz ile aynı tada sahiptir, ama en büyük farkı, salatanın içinde daha diri ve canlı durur, görüntü ve sunum olarak daha etkilidir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara