Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Edirne Büyük Sinagogu'nda konser

Edirne Büyük Sinagogu'nda konser

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 20:48:09

Edirne Büyük Sinagogu'nda konser
Avrupa'nın en büyük sinagogları arasında yer alan Edirne Büyük Sinagogu'nda Yahudi bestekarların eserlerinin icra edildiği konser düzenlendi.

Türk Musevi Cemaati Silviyo Ovedya, sinagogda düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada, bugün Türk Musevi Cemaati olarak genellikle İstanbul'da yaptıkları Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Edirne'ye geldiklerini vurguladı.

Türkiye'de vatanı uğruna şehit düşen güvenlik güçlerini ve terör olaylarında yaşamlarını yitirenleri andıklarını ifade eden Ovedya, "Ülkemizin dört bir yanında farklı terör olayları çok sayıda kişi öldü, vatanımızı savunan ordu mensupları daha dün olduğu gibi bugün de hayatını kaybederek şehit oldu, bir kez daha bu şehitlerimizi anmamız gereğini vurgulamak istiyorum' dedi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ise Edirne Büyük Sinagogu'nun farklı bir manevi havası ve ruhu olduğunu, bunun bugünkü konserde daha iyi yaşandığını belirtti.

Güneren, konseri izlemeye gelen vatandaşlar ile emeği geçen sazende ve solist Halil Erseven'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tarihi sinagogun restorasyonun tamamlanmasının ardından, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında verilen ilk konserde, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu solisti Halil Erseven Tamburi İshak, İshak Varon ve Mısırlı İbrahim Efendi'nin eserlerinden oluşan 12 besteyi seslendirdi. Konsere Mısırlı İbrahim'in torunu İzi Dayan da dinleyici olarak katıldı.

Sinagogda ayrıca Focus Group isimli grup üyelerin çektiği fotoğraflardan oluşan 'Kültürlerin Buluştuğu Şehir Edirne' sergisi de açıldı.

Haber Ara