Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

Edirne alışverişin merkezine oturuyor

Edirne Belediyesi Turizm Danışmanı Aydemir Ay, Edirne'deki alışveriş turizminin son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-09 15:03:43

Edirne alışverişin merkezine oturuyor
Edirne Belediyesi Turizm Danışmanı Aydemir Ay,  Çağatay Kaan Eren tarafından sanal ortamda hazırlanan "Edirne'de Turizm ve Gastronomi" programında, Edirne'nin turizm hedeflerinin her geçen yıl büyüdüğünü ve kenti ziyaret eden turist sayısının arttığını ifade etti.

Edirne'nin 10 yıllık turizm planı içerisinde 10 milyon turist hedefi olduğunu belirten Ay, kentin stratejik konumu ve yapısının yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgisini çektiğini dile getirdi.

Edirne'deki alışveriş turizminin her yıl daha da canlandığını anlatan Ay, şunları kaydetti:

"Bizim yanımızda ekonomisi çok güçlü olmayan bir Bulgaristan var, ekonomisi biraz güçlü Yunanistan var. Fakat Edirne Balkanlar'a açılan kapı. Edirne'de alışveriş turizmi çok önde. Bulgaristan ve Yunanistan'dan alışveriş için gelen turistler var. Geçen yıl 2 milyon 700 bin Bulgar vatandaşı Edirne'ye geldi, 900 bin Yunan vatandaşı geldi. Bunun yanında iç turizm var. Alışveriş turizm öyle bir konuma geldi ki Edirne'deki bir AVM ayda 1 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Önceden din turizmi ilk sıradaydı. Şimdi alışveriş turizmi daha çok arttı. Önceden günübirlik geliyorlardı artık konaklamalı gelen turist sayısı çok artmış durumda."

Ay, Edirne Belediyesi'nin turizmi halka indirmek içinde projeler yaptığını ve çiftlik turizm ve agroturizmin öne çıkartılması gerekiğini ifade etti.

 

Haber Ara