Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

EDES'le 750 bin engelliye ulaşıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamındaki projelerle, yaklaşık 750 bin engelli ve aileleri kamu hizmetlerine ulaştı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 14:44:30

EDES'le 750 bin engelliye ulaşıldı

AA'nın haberine göre, Genel bütçeden aktarılan kaynakla engellilik alanında gerçekleştirilen en büyük bütçeli ilk program olan EDES kapsamında, 2015'te desteklemek üzere seçilen 20 ilden gelecek projeler için teklif çağrısında bulunuldu.

Engellilik konusunda farkındalık yaratmak, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonu ile engelliliğin önlenmesine katkı için başlatılan EDES, 2011 yılından itibaren her yıl düzenleniyor.

Yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen programın teklif çağrısı çerçevesinde, Afyon, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Giresun, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Tekirdağ, Uşak ve Yalova'dan uygun görülen projeler kabul edilecek. 

Kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, meslek odaları ve üniversiteler programa, 21 Ağustos 2015'e kadar başvuru yapabilecek.

Projelerle, bu zamana kadar yaklaşık 750 bin kişiye doğrudan ulaşıldı. Oluşturulan veri tabanlarıyla engelli bireylerin ve ailelerinin kamu hizmetlerine erişimi artırıldı. Kültür, sanat ve spor eğitimleri ve kaynaştırma etkinlikleriyle engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi ve psiko-sosyal rehabilitasyonuna katkıda bulunmasına, engelli bireylerin ve ailelerinin görünür kılınmasına, engelliliğin ve engellilik nedenlerinin gündeme taşınmasına, farkındalığın ve bilinç düzeyinin geliştirilmesine, bilginin sosyal gruplar arasında yaygınlaşmasına destek sağlandı.

Haber Ara