Dolar

32,4926

Euro

34,7577

Altın

2.491,06

Bist

9.514,52

Ebu Zeid el-Idrisi: İsrail, Osmanlı arşivlerinden 3 milyon belge çaldı

Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Ebu Zeid el-Idrisi, Siyonist işgal devleti İsrail’in, Osmanlı arşivlerinden 3 milyondan fazla kutsal belgeyi çaldığını söyledi. Ebu Zeid el-Idrisi, Siyonistlerin El Aksa Camii’nin altını oyarken de kimyasal maddeler kullandığını da söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 09:26:52

Ebu Zeid el-Idrisi: İsrail, Osmanlı arşivlerinden 3 milyon belge çaldı

buyuk_73

Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Ebu Zeid el-Idrisi, Siyonist işgal devleti İsrail'in, Osmanlı arşivlerinden 3 milyondan fazla kutsal belgeyi çaldığını söyledi.

Ebu Seyyid al-İdrisi bu hafta, Fas'ın güneyindeki Laayoune kentinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından düzenlenen Filistin sorunu ile ilgili bir konferansta konuştu.

ÇALINAN BELGELER
39 ÜLKEYİ İÇERİYOR

Osmanlı arşivinin, Osmanlı dönemine ait bir dizi zengin kaynaklara sahip olduğunu belirten Ebu Seyyid al-İdrisi, İsrail tarafından çalınan belgelerin Orta Doğu'da 19, Balkanlarda 11, Kafkasya'da üç, Orta Asya, Kıbrıs'ta ve Türkiye'nin de dahil olduğu 19 ülke olmak üzere 39 farklı ülkeye ait belgeler içerdiğini söyledi.

Kudüs'teki mevcut binaların çoğunun, Kudüs'teki Osmanlı Yönetimi dönemine dayandığını belirten Ebu Seyyid al-İdrisi, Eylül 1922'de İngiliz Mandası'nın ilan edilmesini ve daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün de 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etmesiyle Osmanlı Devleti'nin son bulduğunu belirtti..

Ebu Seyyid al-İdrisi, bu binaların sakinlerinin Arap ve Fas sakinlerine göre, El Aksa Camii ve Kaya Kubbesi gibi kutsal yerlere yakın olmaya tercih ettiğini söyledi.

YAHUDİ İŞGALCİLER YÜZÜNDEN
ARAPLAR, EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

El-İdrissi, Kudüs'teki Yahudi işgalcilerin baskıları yüzünden, Arapların evlerini terk etmesinden sonra İsrail'in Fas mahallelerini ele geçirdiğini söyledi. Mahallelerini terk etmeyenlerin de başka yerlere sürüldüğünü söyledi.

Ebu Seyyid al-İdrisi Kudüs'te Faslılara ait son binanın hâlâ Eski Şehir'de yer aldığını ve Al Salihah adı verilen bir tek oda dışında harap bir bina olduğunu, Faslı kadın Aisha Al Maslouhi ve torunlarının yaşadığını söyledi.

SİYONİSTLER, EL AKSA CAMİİ'NİN ALTINI OYMAK İÇİN
KİMYASAL MALZEMELER KULLANIYOR

Ebu Seyyid al-İdrisi, eski binaların Siyonist kazılar karşısında sağlamlığını gösterdiğini belirterek, “Siyonistlerin El Aksa Camii'nin altını oymada başarısızlığı bir mucizedir; çünkü İsrail bu konuda kazılar ve temellerini kimyasal malzemelerle enjekte ederek çalışıyor" dedi.

Filistinli bir mühendis de, Yahudilerin Kudüs'ün temellerini oyma sürecini kolaylaştırmak için kimyasallar geliştirdiğini, Osmanlıların inşa ettiği dev taşları hafiflettiğini ortaya koyan araştırmalar yürüttüğünü söyledi.

 

Haber Ara