Dolar

32,5104

Euro

34,5660

Altın

2.490,54

Bist

9.548,09

E-Devlet'ten ikametgah dönemi, E-Devlet'ten ikametgah nasıl alınır?

Vatandaşların en fazla talep ettiği belgeler arasında yer alan ikametgah artık e-Devlet üzerinden alınabilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 15:06:28

E-Devlet'ten ikametgah dönemi, E-Devlet'ten ikametgah nasıl alınır?

TÜRKSAT'tan yapılan yazılı açıklamada, ikametgah belgelerinin, nüfus müdürlüğüne veya muhtarlığa gitmeden turkiye.gov.tr adresinden temin edilmesine başlandığı bildirildi.

"NÜFUS İDARELERİNDEN ALINAN BELGENİN AYNISI"

Açıklamada, "Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" 24 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatılarak, "Yönetmelik doğrultusunda, e-Devlet Kapısı'ndan alınan yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere sahip oldu." denildi.

"7-24 İŞLEM YAPILABİLECEK"

İkametgah belgesinin üzerindeki barkodun e-Devlet Kapısı'ndan doğrulanabileceği belirtilen açıklamada, böylece belgelerin doğruluğu ve geçerliliğinin de garanti altına alınacağı, bürokratik iş ve işlemleri azaltan hizmetin 7 gün 24 saat işlem yapabilme kolaylığı sağlayacağı kaydedildi.

İKAMETGAH NEDİR?

İkametgah kelimesi, bir yerde ikamet edilen, oturulan yer anlamını taşımaktadır. Bir diğer anlamla ikametgah insanların yaşadıkları konut veya bölgedir. Hukuken her bireyin sadece 1 ikametgah adresi olabilmektedir. Tüzel kişilerin ikametgahları ise, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade etmektedir.

İKAMETGAH BELGESİ NEDİR?

İkametgah belgesi ise bir şahsın daimi olarak ikamet ettiği yani hayatını sürdürdüğü yerin resmi olarak belirtilmiş olduğu ve devlet kayıtlarında da bulunan adres demektir. Yani nerede yaşadığınızı resmi olarak gösteren belgedir.  İş görüşmeleri ya da resmi kurumlarla olan işlerde ve daha çok sayıda alanda kişilerden ikametgah belgesi talep edilmektedir.  Bu yazımızda ikametgah belgesi ne demektir detaylı olarak bahsettik. Aşağıda yer alan bu konu hakkında yazılmış olan makalelere de göz gezdirebilir ve konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

Haber Ara