Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

E-Devlet`te yeni uygulama

İşitme engelli vatandaşlar, görüntülü canlı destek ortamı üzerinden operatörlere yazı veya işaret dili kullanarak istek, öneri ve şikayetlerini kolay bir şekilde ifade edebilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 16:26:09

E-Devlet`te yeni uygulama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, işitme engelli vatandaşların, görüntülü canlı destek ortamı üzerinden operatörlere yazı veya işaret dili kullanarak istek, öneri ve şikayetlerini kolay bir şekilde ifade edebileceklerini belirtti.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "e-Devlet'te Engel Yok" projesi kapsamında geliştirilen "İşitme Engelli Çağrı Merkezi" projesinin test uygulamasının dün hizmete açıldığını ifade ederek, "İşitme engelli vatandaşlarımızın iletişim gereksinimlerini karşılayacak şekilde hazırlanan yeni hizmet, işaret dili bilen operatörlerimizin hafta içi saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında çalıştığı çağrı merkezi şeklinde kurgulandı. Karşılıklı görüntülü canlı destek ortamı üzerinden operatörlerimize yazı veya işaret dili kullanarak istek, öneri ve şikayetlerini kolay bir şekilde ifade edebilecekler" diye konuştu.

Standartlara uygun olarak hizmet veren e-Devlet Kapısı'nın internet sitesi www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmetlerin işitme engellilere uygun şekilde işaret diliyle de yayınlanması çalışmalarının devam ettiğini anlatan Bilgin, bu kapsamda ilk olarak sıkça sorulan soruların işaret diline çevrilerek www.turkiye.gov.tr üzerinden erişime açıldığını bildirdi.

Ayrıca, e-Devlet'te Engel Yok Projesi kapsamında benzer tamamlayıcı hizmetler üzerine çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bilgin, proje kapsamında hizmete açılan yeni çağrı merkezi hizmetinin, ülke ve işitme engelli vatandaşlar için hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

HGS'DE İHLALLİ GEÇİŞLER DE E-DEVLET'TE

e-Devlet Kapısı üzerinden hizmete açılan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama ile HGS İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama hizmetlerine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Bilgin, "e-Devlet Kapısı'nda artık köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçiş için kullanılan HGS'de ihlalli geçişlerde SMS ile bilgilendirme yapılacak" dedi.

Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı şifresi edinmeleri gerektiğini ifade eden Bilgin, e-Devlet Kapısı'nda cep telefonu numaralarının ve e-posta adreslerinin tanımlaması gerektiğini söyledi.

Gerçekleştirilen yeni uygulamayla bakiyesi yetersiz olan HGS kullanıcılarına, geçiş ihlali yapmaları durumunda, geçiş tarihinden itibaren başlayan 15 günlük yasal süre dolmadan önce iki defa (1 gün ve 5 gün önce) bilgi ve uyarı amaçlı SMS gönderileceğini ifade eden Bilgin, "Böylece, HGS kullanıcıları yasal süre içinde yeterli bakiyeyi yatırmaları gerektiği konusunda uyarılmış ve kullanıcıların sistem üzerinde cezaya girmeleri önlenmiş olacak" diye konuştu.

Kullanıcıların bu hizmetten yararlanmaları için telefon numaraları ve e-posta adreslerini e-Devlet Kapısı'nda tanımlamaları gerekiyor.

 

 

 

Haber Ara