Dolar

32,5272

Euro

34,7531

Altın

2.491,26

Bist

9.524,59

DÜZELTME 'YTB Başkanı Bülbül:' başlıklı haberimizin üçüncü

DÜZELTME 'YTB Başkanı Bülbül:' başlıklı haberimizin üçüncü paragrafı, 'Bülbül, bu çalışmaların hızlandırılması ve caminin bir an önce eski ihtişamlı haline getirilmesi için ilgili tüm kurumların üzerine düşen görevi yapmaları gerektiğini söyledi' şeklinde düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla, AA

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 16:27:29

DÜZELTME 'YTB Başkanı Bülbül:' başlıklı haberimizin üçüncü
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, "YTB her soydaş ve akrabaya el uzatan bir kurum olarak Türkiye'de okumak isteyenlere, kültürel, sosyal ve akademik faaliyetlerde bulunmak isteyenlere el uzatır" dedi.

Beraberindeki heyetle Bulgaristan'a iki günlük ziyaret gerçekleştiren Bülbül, soydaşlarla iftar programına katıldı, camilerde incelemelerde bulundu. Bülbül, ilk olarak Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol'un eşliğinde Varna Müftülüğü yetkilileri ile bir araya geldi, ardından Aziziye Camisi'ni gezdi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu kentinde bulunan Tombul Cami olarak bilinen Şerif Halil Paşa Cami'sine geçen Bülbül, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Hasanov'dan burada yapılan onarım çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Bülbül, bu çalışmaların hızlandırılması ve caminin bir an önce eski ihtişamlı haline getirilmesi için ilgili tüm kurumların üzerine düşen görevi yapmaları gerektiğini söyledi.

Bölge Müftüsü Hasanov, Türk ve Müslüman çocukların yaz döneminde başlayan Kur'an-ı Kerim kurslarına yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti. Hasanov, caminin avlusunda ramazanın her akşamında en az 200 kişilik iftar verildiğini söyledi.

YTB Başkanı Bülbül, Tombul Camisi'nin karşısındaki Nüvvab İmam Hatip Lisesi'nin restore edilen eski binası ve yine TİKA'nın desteğiyle bu binanın yanında inşa edilen modern yurdu gezdi. Öğrencilerin din ve Türkçe ders programlarını öğrenen Bülbül, kullanılan eğitim malzemelerini dikkatle inceledikten sonra Şumnu Bölge Müftülüğüne Kur'an-ı Kerim ile eğitim malzemeleri bağışında bulundu.

Bülbül, daha sonra Şumnu'da iki yıldır faaliyet gösteren Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BULTİŞAD) konuğu oldu. Oda Başkanı Fikret İnce, 90 tüzel ve gerçek kişinin üyelik yaptığı kuruluşun, ülkenin bu bölgesinde en etkin kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan'daki yatırıma uygun mevzuat ve koşullarından daha çok Türk işadamının yararlanması gerektiğine işaret eden İnce, Bulgarların Türk dizilere olan sevgisinin ülkeye yaptıkları her bir ziyaretleriyle pekiştirildiğini söyledi.

Burgaz'daki Türkiye Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Müşaviri Uğur Emiroğlu'nun da katıldığı heyet, Şumnu'nun güneyindeki Ruen'e bağlı Çepelce (Planinitza) köyünde düzenlenen iftara katıldı.

Razgrad şehrinin Nazım Hikmet Tiyatro Müzik Merkezi Sahne Gurubu'nun sunduğu gösteriyle başlayan iftarın onursal konuğu Bülbül, burada duygusal anlar yaşadı. Bülbül, iftara katılmak üzere bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişinin gösterdiği ilgiden etkilendiğini belirterek, çocukluğunu geçirdiği Konya'daki hatıralarının adeta canlandığını kaydetti.

Bülbül, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Başbakan ve Cumhurbaşkanından özel selamlar getirdiğini belirterek, yeni bir kurum olan YTB'nin çalışmaları ve yarattığı olanakları konusunda bilgi verdi. Bülbül, "YTB her soydaş ve akrabaya el uzatan bir kurum olarak Türkiye'de okumak isteyenlere, kültür, sosyal ve akademik faaliyetlerde bulunmak isteyenlere el uzatır" dedi.

Bu yıl 182 ülkeden YTB'ye başvuru geldiğini dile getiren Bülbül, Bulgaristan'daki soydaşlardan, kurumun sağladığı bu olanaklardan daha aktif yararlanmalarını istedi.

Sahurda soydaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet eden Bülbül, daha sonra beraberindeki heyetle Burgaz şehrine geçti. Bülbül, bugün Burgaz, Yambol, Filibe ve Kırcaali'de de temaslarında bulunacak ve ardından Yunanistan'a gidecek.

Haber Ara