Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

DÜZELTME 'Yemen'de El Kaide liderinin öldürülmesi' başlıklı

DÜZELTME 'Yemen'de El Kaide liderinin öldürülmesi' başlıklı haberimizin spotu ile ikinci parafrafında yer alan 'el-Vuhayşi ile yardımcısı Eymen el-Zevahiri'nin' ifadesi, 'Eymen el-Zevahiri'nin de yardımcısı olan el-Vuhayşi' olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 20:52:25

DÜZELTME 'Yemen'de El Kaide liderinin öldürülmesi' başlıklı
" Beyaz Saray, terör örgütü El Kaide'nin Yemen kolunun lideri Nasır el-Vuhayşi'nin insansız hava aracı (İHA) tarafından düzenlenen saldırıda öldüğünü teyit etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, istihbarat yetkililerinin, El Kaide liderlerinden Eymen el-Zevahiri'nin de yardımcısı olan el-Vuhayşi'nin Yemen'deki hava saldırısında ortadan kaldırıldığı sonucuna vardığını kaydetti.

Bunun Arap Yarımadası El Kaidesi'ne büyük darbe olduğunu ifade eden Price, ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'yi tehdit eden teröristlerin dünyanın hiçbir yerinde güvenli alanlarının olamayacağını açıkça belirttiğini hatırlattı.

El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in yardımcılığını yapan el-Vuhayşi, 2006'da Yemen'deki bir cezaevinden kaçmış, 2009 yılında Yemen El Kaidesi olarak bilinen Arap Yarımadası El Kaidesi'nin başına geçmişti.

Haber Ara