Dolar

32,5037

Euro

34,9589

Altın

2.429,98

Bist

9.798,60

Düzce Polisi Bayrama Hazır

Düzce Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramının huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak için alınan tedbirleri açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 14:36:28

Düzce Polisi Bayrama Hazır
Düzce Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramının huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak için alınan tedbirleri açıkladı.

Açıklamada, 2-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Düzce'de halkın bayram alış-verişi yapmak üzere toplu olarak bulunacağı, alış-veriş mağazalarının bulunduğu alanlarda, umuma açık yerler ile eğlence merkezlerinde; kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz vb. olaylara karşı sivil ve resmi ekiplerin denetim ve kontrollerini sıklaştıracağı vurgulandı.

HUZUR İÇİN DENETİMLER ARTACAK

Bayram nedeniyle halkın topluca bulunduğu istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi ve yaşanabilecek taşkınlıklar sebebiyle vatandaşların huzur ve sükununu bozucu davranışlar yaşanmaması amacıyla yapılan denetimlerin artırılacağına dikkat çekildi.

Halkın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesinde ve takibinde gerekli hassasiyetin gösterilerek,toplumun desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacağı belirtildi

MOTORİZE EKİPLER HER YERDE OLACAK

Genel güvenlik asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin korunması için üstün bir gayretle çalışmakta olan Emniyet Müdürlüğünce alınan tedbirler arasında daha önceki yıllarda hırsızlık ve silah atma olaylarının yoğun olduğu mahalle, cadde ve sokaklarda motorize ekipler vasıtasıyla sık sık denetimler yapılması da yer alıyor.

EK TEDBİRLER DE HAZIR

Emniyetin aldığı diğer tedbirler ise şöyle belirtiliyor:Alış-veriş merkezleri geç saate kadar açık bulunacağından halkın yoğun olduğu yerlerde ekipler tarafından yaya devriye ifa edilecek.Ziyaret, tatil ve eğlence amacıyla vatandaşların ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara yönelik ek tedbirler alınacak.Şehirler arası otobüs terminali ile şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarında oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak kontroller artırılacak.Mezarlıklar bayram tatili süresince yoğun olarak ziyaret edileceğinden gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

TRAFİK DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILACAK

İl merkezi giriş-çıkış noktalarında ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Trafik kontrollerinde kazaların oluşumunda büyük rol oynayan; emniyet kemeri, alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile fuzili park ve kural dışı davranışların denetlemelerine görevli ekiplere takviye ekipler de çıkartılması suretiyle ağırlık verilecek.

9 ANA GÜZERGAHTA TEDBİRLER ARTACAK

Özellikle bayram öncesi alışveriş yapmak ve bayram ziyareti dolayısıyla şehir merkezinde oluşacak ciddi yoğunluğun önlenebilmesi amacıyla Otogar başta olmak üzere, D-100, D-655, Kalıcı konutlar ve yolu, Kuzey Çevre bağlantı yolu, Olimpiyat Kavşağı, Öztürkler Kavşağı, Çoban Kavşağı, Soğancı olmak üzere hem ana güzergahlarda hemde ara güzergahlarda gerekli önlemler alınacak.

KALABALIK YERLERE ÖZEN GÖSTERİLECEK

Halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, eğlence yerleri, alış-veriş merkezleri ile pazar yerlerinde, mağaza ve dükkanların yoğun olarak bulunduğu ana arterlerde yaya ve araç trafiğine dikkat edilerek özen gösterilecek, parklanmalara müsade edilmeyecek, öncelikli olarak İstanbul Caddesi yaya motorize ekipler tarafından akıcı hale getirilecek.Yük ve yolcu taşıyan, alkol kullanan, motorlu bisiklet, motorsiklet kullanan, sigortasız araç kullanma konuları ile hatalı park eden sürücüler hakkında tavizsiz idari cezalar uygulanacak.Radar ekipleri tarafından D-100, D-655, Kalıcı Konutlar Yolu, Kuzey Çevre Bağlantı Yolu, şehir içi yollarda radar denetimlerine ağırlık verilecek. Şehirler arası otoparka giriş-çıkış yapan tüm araçların denetimleri yapılacak. Terminal ve izin verilen yerler dışında, şehirler arası yolcu otobüsü kalkışlarına izin verilmeyecek.Trafik kazalarına gerekli müdahaleleri yapabilmek için yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı güzergahta uygun yerlerde hazır bekletilecek.Otoyol, D-100 ve D-655 karayollarında her 30 km.ye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilme yapılacak.Otoyol, D-100 ve D-655 karayollarında radar hız kontrollerimiz aralıksız olarak devam ettirilecek.

TRAFİK KURALLARINA UYULSUN ÇAĞRISI

Ayrıca; vatandaşların araçları ile yolculuğa çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları, araç takip mesafelerine, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları istendi.Tüm vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri temenni edilirken, özellikle trafik kurallarına ve işaretlerine uyulması, gerektiğinde güvenlik kuvvetlerine ihbar ve şikayette bulunulması istendi.

Haber Ara