Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Düzce Gürcü Derneğinden darbe girişimine kınama

Düzce Gürcü Kültür Derneği, amacına ulaşamadan engellenen darbe girişimine ilişkin bir kınama mesajı yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 16:28:29

Düzce Gürcü Derneğinden darbe girişimine kınama
Düzce Gürcü Kültür Derneği, amacına ulaşamadan engellenen darbe girişimine ilişkin bir kınama mesajı yayınladı.

Düzce Gürcü Kültür Derneği tarafından hazırlanan kınama mesajında şu ifadeler yer aldı: "Düzce Gürcü Kültür Derneği olarak demokrasimizi, milletimizin iradesini, devletimizin bağımsızlığını birlik ve beraberliğimizi hedef alan darbe girişimini kınıyor ve tüm kesimlerin, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin ve anayasal meşruiyetinin yanında yer almaya devam ediyoruz."

"Vatanı savunmak üzere askere gönderdiğimiz evlatlarımızın menfur emellerine alet ederek ve vatanı savunmak üzere kendilerine teslim ettiğimiz silahları halkına çevirerek işlenmeye çalışılan bu cürmü silahlı kuvvetlerimiz içinde yer alan hain, sinsi ve suikast bertaraf edilmiş ve başta halkımız olmak üzere polisimizin askerimizin yoğun gayretleri ile anayasal düzen yeniden sağlanmıştır. Bu elim hadiseler sırasında canlarını veren 208 şehidimize Cenab-ı Haktan rahmet niyaz ediyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milli iradenin yegane temsilcisi meclisimize geçmiş olsun diyor, canlarını ortaya koyarak bu badirenin atlatılmasını temin eden tüm şahısları ve kurumları tebrik ediyor, kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"İradesine sahip çıkarak sokağa inen ve gündüz işine gidip gece demokrasi nöbeti tutan halkımızı da göstermiş olduğu olgunluk ve fedakarlık nedeniyle takdirle ve minnetle yad ediyoruz. Allah Teala'dan bir daha bu nevi felaketlerle ve hainliklerle bizleri sınamamasını diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Bu vesileyle halkın iradesinden başka bir güç ve kuralları ve şekli belirlenmiş temsil yetkisinden başka bir irade tanımayacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz."

Haber Ara