Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

Duyma engelli genci de şehit ettiler

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde biri 18 yaşında duyma engelli bir genç olmak üzere iki Filistinli daha öldürüldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-24 23:33:22

Duyma engelli genci de şehit ettiler

TIMETURK | ÇEVİRİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde biri 18 yaşında duyma engelli bir genç olmak üzere iki Filistinli daha öldürüldü. İkisi de aldıkları yaralara yenik düşerek hayatını kaybetti. Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün başlamasından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 41'e yükseldi.

BİRİ DUYMA ENGELLİ İKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 18 yaşında ve duyma engelli olan Tahrir Mahmoud Wahba'nın bu sabah öldüğünü bildirdi. Wahba'nın güney Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki gösterilerde Cuma günü Al-Awdeh mülteci kampı civarındayken gerçek mermiyle vurulduğu belirtildi. Öldürülen diğer genç ise Abdullah Muhammad Al-Shamali ise Rafah'ta yaşıyordu. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az üç çocuk ve bir gazeteci olmak üzere öldürülenlerin sayısı 41 kişiye yükseldi.

48 SAĞLIK ÇALIŞANINI YARALADILAR, AMBULANSLARI HEDEF ALDILAR

Dünya Sağlık Örgütü WHO İsrail'i medikal personele ateş etmeleri nedeniyle eleştirdi. 48 sağlık görevlisinin yaralılaşrı taşımaya çalışırken vurulduğu aktarıldı. En az 19 ambulansın ise keskin nişancılar ve gözyaşartıcı gaz bombalarıyla hedef alındığı tahmin ediliyor.

Şiddet içermeyen gösterilerde binlerce Filistinli mülteci kendi evlerine dönme hak ve taleplerini dile getirmeye çalışıyor.

BM'DEN İSRAİL'E ÇAĞRI: ULUSLARARASI KANUNLARA UYUN

Altı haftalık protesto 15 Mayıs'ta ve yaklaşık 1 milyon Filistinlinin İsrail kurulurken zorla yerlerinden edildiği Nakba'nın 70. Yıl dönümünde sona erecek.

Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları İsrail'I sivilere karşı ateş açtığı ve gerçek mermi kullandığı için kınarken, BM İsrail'i uluslararası kanunlar çerçevesindeki yükümllüklerini yerine getirmeye çağırıyor.

Haber Ara