Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Düşürülen uçağın enkazı başında toplanan halkın üzerine bomba yağdırıldı: 30 ölü

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna ait bir savaş uçağının, dün akşam Yemen’in Al-Masloub Bölgesinde Husiler tarafından vurulan bir uçağın enkazı etrafında toplanan halkın üzerine bomba yağdırması sonucu 30’da fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-15 11:50:03

Düşürülen uçağın enkazı başında toplanan halkın üzerine bomba yağdırıldı: 30 ölü

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna ait bir savaş uçağının, düzenlediği saldırıda en az 30 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İç savaşın ve açlığın hüküm sürdüğü Yemen'den acı haberler gelmeye devam ediyor.

İran yanlısı Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu arasında süren savaştan en çok etkilenenlerin başında sivil halk geliyor.

Dün akşam Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna ait bir savaş uçağının, Yemen'in Al-Masloub Bölgesinde Husiler tarafından vurulan bir uçağın enkazı etrafında toplanan halkın üzerine bomba yağdırması sonucu 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sanaa'daki Sağlık Bakanlığı sözcüsü ölü ve yaralıların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söyledi.

Al-Masirah kanalı ise, yerin dün akşam Al-Masloub Bölgesine düzenlenen saldırının sürdüğü bu sabah da 8 hava saldırısının gerçekleştiğini bildirdi.

Saldırının olduğu yerden yayın yapan Al-Masirah kanalı, hava saldırısına maruz kalan insanların vücutlarının paramparça olduğunu belirterek, mağdurların sayısını saymanın zor olduğuna dikkat çekti.

Husi kuvvetleri sözcüsü ise dün yaptığı açıklamada, El-Jawf Valiliği'nin göklerinde "düşmanca görevler" yürüten bir "Tornado" uçağının düşürüldüğünü açıklamıştı.

 

Haber Ara