Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Düşen helikopterin pilotundan kuleye: Hakkınızı helal edin

Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili gündem sıcaklığını korurken askeri kaynaklardan kazayla ilgili 'kayıt dışı' açıklamalar gelmeye devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 12:45:24

Düşen helikopterin pilotundan kuleye: Hakkınızı helal edin

Giresun'da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası'na düştü. Olayda 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralandı. Giresun'da düşen helikopterin pilotunun, hayatını kaybetmeden önce kuleden helallik istediği öğrenildi. Öte yandan askeri kaynaklar; "Helikopterin pilotu, yakıt tahliyesi yaparak şehit sayısının artmasını önledi" değerlendirmesinde bulundu.

HAVADA YAKIT TAHLİYESİ

Giresun'un Alucra ilçesinde düşen askeri helikopterin pilotu Yarbay Hilmi Özer'in, kuleye arıza bildirimi yaptığı ve düşüş sonrası patlamayı önlemek için yakıt boşalttığı öğrenildi. Bölgedeki askeri kaynaklar, kurtarma planı için bilgiler gönderen pilotun 'helallik' istediğini öne sürdü.

PİLOT KULEDEN HELALLİK İSTEMİŞ

Cumhuriyet'in bölgedeki askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot 'Helallik' istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi.

"AĞAÇLARI HAMAK OLARAK KULLANDI" 

Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde "Ağaçları hamak olarak kullanmak" yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti.

 

Haber Ara