Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Dürziler'den İsrail ambulansına saldırı

Dürziler, Golan'da İsrail'e ait iki ambulansa saldırdı. Ambulansta, Suriye ordusu ile çatışırken yaralanan Nusra mensupları olduğu belirtiliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 13:26:09

Dürziler'den İsrail ambulansına saldırı

İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'nde Dürziler, Nusra Cephesi saflarında savaşan muhalifleri taşıdığı söylenen İsrail ambulansına saldırdı. Saldırı, Suriye devlet medyasında övgüyle verildi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada ambulansların durdurularak içindekilere linç girişiminde bulunulduğu ve bir kişinin öldüğü belirtildi.

Bölgede geçtiğimiz günlerde Nusra Cephesi'ne bağlı bir grup Dürzilere saldırıda bulunmuş ve 20 kişiyi öldürmüştü. Nusra Cephesi yaptığı açıklamada olayın faillerinin cezalandırılacağını ifade etmişti.

İsrail, ambulansta bulunanların kimliklerini açıklamadı. İsrail Askeri Radyosunda konuşan İsrail askeri yetkilisi Moti Almoz, “Yaklaşık 100 kişi yaralılara saldırdı saldırı sonucunda yaralıların durumu kötüleşti ve biri öldü, Bu bir linçtir” dedi. Almoz, ambulanstakilerin Suriye'deki çatışmalarda yaralananlar olduğunu belirtirken savaşçı veya sivil olduklarına dair bilgi vermedi ancak ambulanstakilerin Nusra Cephesi mensupları olduğu iddia ediliyor.

Haber Ara