Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Duruşmalar ertelendi mi? Mahkemelerde son durum

Koronavirüs salgın riski sebebiyle Türkiye'de hayatın her alanında bir bir önlemler hayata geçiriliyor. Önce okullar kapatıldı ardından sosyal alanların bazıları kapatıldı. Mahkemelerde duruşmalar ertelendi mi? Gelen son bilgiye göre İstanbul Adliyesi'nde tutuksuz davaların duruşmalar ertelendi. Hal böyle olunca binlerce kişi duruşmalar ne zamana kadar ertelendi diye sormaya başladı. Son açıklamaya göre 14 Nisan'a kadar tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar yapılmayacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-17 16:08:24

Duruşmalar ertelendi mi? Mahkemelerde son durum

Çin'de başlayan koronavirüs Türkiye'de de görülmeye başlanınca önlem üstüne önlem alındı. Vatandaşın sağlığı ve huzuru gözetilerek alınan bazı önlemler sonucu sosyal hayatta kısıtlamaya gididli. Mahkemede duruşması olanlar da duruşmalar ertelendi mi sorusunu araştırmaya başladı. Peki duruşmalar ertelendi mi? Yapılan açıklamaya göre İstanbul Adliyesi'ndeki tutuksuz duruşmalar ertelend. Mahkemelerde son durum nedir?

İstanbul'da duruşmalar ertelendi mi?

Önce okullar kapatıldı ardından sosyal alanların bazıları kapatıldı. Mahkemelerde duruşmalar ertelendi mi? Gelen son bilgiye göre İstanbul Adliyesi'nde tutuksuz davaların duruşmalar ertelendi. Hal böyle olunca binlerce kişi duruşmalar ne zamana kadar ertelendi diye sormaya başladı. Son açıklamaya göre 14 Nisan'a kadar tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar yapılmayacak.

İstanbul Adalet Sarayı'nda duruşmalar ertelendi mi?

İstanbul Adalet Sarayı'nda Corona Virüs önlemleri kapsamında 14 Nisan'a kadar sadece tutuklusu olan davaların duruşmaları görülecek.

Tutuksuz yargılanma davaları ertelendi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda duruşmalar için yeni bir düzenleme yapıldı. Alınan karar doğrultusunda 14 Nisan'a kadar tutuklu ve acil işler haricinde duruşmalar yapılmayacak. Bu tarihe kadar olan duruşmalara ilişkin verilecek yeni tarihler ve ara kararlar taraflara tebliğ edilecek.

SEGBİS devrede olacak

Tutuklu olan dosyalar da ise sanık adliyeye getirilmeden, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla mahkeme salonuna bağlantı yapılacağı öğrenildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda duruşmalar ertelendi mi?

Anadolu Adalet Sarayı'nda da Kovid-19 ile ilgili yeni önlemler alındı. Bazı mahkemelerin duruşmaları ertelediği görülürken, bazı hakimlerin aldığı kararla hakim odalarına, koridorlarına, kalemlerine, arşivlerine ve mahkeme salonlarına, mahkeme personeli hariç girişlerin tedbiren durdurulduğu öğrenildi. Adliye içerisindeki icra müdürlüklerinin kapılarının önüne avukat ve vatandaşın içeriye girmesini engellemek için masa konulduğu ve çalışan personelin maske takarak önlem aldığı da gözlemlendi.

Cezaevi görüşleri ertelenmişti

Şimdiye kadar alınan önlemler kapsamında cezaevi görüşleri 2 hafta süreyle ertelenmiş, bu doğrultuda vatandaşlar için cezaevi savcılarının bulunduğu koridorlara bilgilendirme notu asılmıştı.

Bakırköy Adalet Sarayı'nda duruşmalar ertelendi mi?

Bakırköy Adalet Sarayında görülen duruşmalara da Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri ile Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) uyarıları üzerine, Kovid-19 önlemleri kapsamında yeni düzenlemeler getirildi. Bazı duruşmalar, izleyicisiz olarak yapılırken, keşiflerin erteleneceği ve hastalık tehlikesinin azalması halinde mahkemelerin eski çalışma düzenine döneceği bildirildi.

Güvenlik görevlileri korona önlemi aldı

Öte yandan adliyede görev yapan güvenlik görevlileri ve memurlar maske takarak çalışmalarına devam ediyor.

Hastanelere ziyaretçi yasağı gelmişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelere ziyaretçi yasağına ilişkin yaptığı açıklamada 'Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı.' demişti.

Haber Ara