Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

Dünyayı sarsan Rusya ve S. Arabistan iddiası

Suudi Arabistan'ın 3 semavi dinde de ismi geçen ve sahip olana büyük güçler verdiğine inanılan 'Cebrail'in Sandığı'nı Rusya'ya verdiği iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-21 21:30:27

Dünyayı sarsan Rusya ve S. Arabistan iddiası

Komplo teorisyenleri, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Mescid-i Haram'ın altında keşfettikleri ve vahiylerde de geçen antik silah "Cebrail'in Sandığı"nıRusya'ya verdiği iddiasında. İncil, Tevrat ve Kuran'da da geçen sandığın, sahip olana doğa üstü güçler vereceğine inanılıyor.

"CEBRAİL'İN SANDIĞI"

Konuyla ilgili internette dolaşan söylentilere göre Cebrail'in Sandığı olarak bilinen ve üzerindeki iki melek tarafından korunduğuna inanılan som altından sanduka, Mescid-i Haram'ın altında bulunduğuna Efsanelere göre Cebrail, "büyük güçlerle" dolu bir sandığı İslam'ı kuran Hazreti Muhammed'e verdi. Hazreti Muhammed'e sandığı bir ibadet yerine koyması söylendi.

RUSYA, GÜNEY KUTBU'NA GÖTÜRDÜ İDDİASI

Komplo teorisyenleri, Suudilerin sandığı Mescid-i Haram Bölgesi'ndeki inşaatlar sırasında bulup Ruslara verdiği düşüncesinde. Rus ordusunun sandığı Güney Kutbu'na götürdüğü de iddialar arasında yer alıyor.

Kendisine Sorcha Faalm diyen bir blogcunun iddiasına göre, Mekke'deki iki kutsal caminin müdürü, Rus Ortodoks Kilisesi'nin başı Moskova Patriği Kirill'le irtibata geçip gizemli sandığı bulunduğu bilgisini iletti.

"ENERJİ PATLAMASI OLMUŞ"

Faalm'ın blogunda dile getirdiği iddialara göre sandığı çıkarmaya gelenler, sandığı çıkarmaya çalışırken bir enerji patlaması sonucu öldü. O tarihlerde vincin düşmesi sonucu 111 kişi hayatını kaybetti.

Ama yetkililer, vincin düşmesini güçlü rüzgarlara bağladı. Faal'a göre sandığın çıkarılmasına yönelik ikinci deneme, "plazma ışımasına" yol açarak, 4 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. O tarihlerde Mekke'de 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Ama yetkililer ölümleri, Hac yolculuğunda meydana gelen izdihama yordu.

KOMPLO TEORİSİ SORULARLA DOLU

İnternette bir anda gündem olan iddialar bazı internet kullanıcılar tarafından desteklense de bazıları tarafından da eleştiri konusu oldu.

Faalm'in komplo teorisinin çok zayıf noktaları odluğunu belkirten kimi kullanıcılar, Suudi Arabistan'ın Müslüman olmayan bir ülkeye böyle bir sandığın vermesini düşündürücü buluyor. Diğer bir yandan da iddiaları destekleyenler ise Rusya'nın silahı neden Güney Kutbu'na götürdüğünü açıklayamıyor.

Haber Ara