Dolar

32,5119

Euro

34,9385

Altın

2.439,53

Bist

9.716,77

Dünyaya dizi ihraç eden Mehmet Bozdağ kimdir?

Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman dizileriyle izleyici arasında tarihsel bir bağ kuran tarihçi, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ izleyici tarafından ilgiyle takip ediliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 17:58:18

Dünyaya dizi ihraç eden Mehmet Bozdağ kimdir?

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman yeni sezonunda 7 Ekim tarihinde saat 20.00'de Çarşamba akşamı kaldığı yerden devam ediyor.

Yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın kaleme aldığı Kuruluş Osman dizisi seyirciler tarafından 2. sezonunda merakla bekleniyor.

Kurgusunun Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarından esinlenerek anlatıldığı yapımda aksiyon, dram, kahramanlık ve aşk öğeleri sıkça karşımıza çıkıyor. Dizide emeği geçen Atilla Engin, Aslı Zeynep, Peker Bozdağ, Ozan Bodur gibi isimler senaryoda emeği geçen diğer isimler olarak karşımıza çıkıyor.

1983 Kayseri doğumlu Mehmet Bozdağ ilkokul, ortaöğretim ve lise eğitimini memleketinde bitirdi. Sakarya Üniversitesi Tarih bölümünü bitiren Bozdağ yüksek lisansını Sosyoloji alanında tamamladı.

Dizinin senaryosunun yanında yapımcılığını da üstelendiği Mehmet Bozdağ'ın tarihi dizileri izlendiği dönemde izleyiciler tarafından tam not aldı.

Mehmet Bozdağ, daha önce Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, Mehmetçik Kut'ul Amare, Diriliş Ertuğrul, Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı gibi dizi ve filmlerinin senaryolarını seyirci ile buluşturdu.

Uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşan Mehmet Bozdağ yapımları kısa sürede hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük yankı uyandırdı.

Haber Ara