Dolar

32,5793

Euro

34,9024

Altın

2.438,35

Bist

9.645,02

Dünyanın zirvesine yolculuk

Dünyanın damına ev sahipliği yapan Nepal'de başkent Katmandu hemen her yıl binlerce turisti yaz-kış ağırlamaya devam ediyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-01 09:14:16

Dünyanın zirvesine yolculuk

Nepal bütün turistlerin en mistik yer olarak tanımladıkları ülkelerden. Siyasi istikrarsızlık ve fakirliğe rağmen özellikle başkent Katmandu'ya gittiğinizde sizi birbirinedn ilginç yaşam ve doğa imkanları bekliyor olacak.

Everest Tepesi

Nepal denince dünyanın damı akla gelmektedir. Ülke Everest Tepesi ile her yıl binlence turisti ağırlıyor. Başkent Katmandu bu açıdan önemli bir merkez konumunda. 8882 metre denizden yüksekliği ile dikkati çeken Everest dağ sporları ile ilgilenenlerin de uğrak yerlerinden

Katmandu Vadisi
Asya'nın eski uygarlıklarının kesiştiği noktada konumlanan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Katmandu Vadisi, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri. Bölgedeki geleneksel yaşamı, canlı kültürü ve dini ritüelleri görme şansı bulabileceğiniz Katmandu Vadisi; Bhaktapur, Patan ve Katmandu gibi ünlü şehirlere ev sahipliği yapıyor.

Chitwan National Park
Toplam 68 tür memeli, 544 kuş türü, 56 herpetofauna türü ve 126 balık türünün yaşadığı zengin bir doğa alanı olan Chitwan National Park, aynı zamanda Bengal kaplanları, Gharial Crocodile ve tek boynuzlu gergedanların da koruma alanı. 1973 yılında kurulan bu park, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.

Lumbini

Buda'nın doğum yeri olduğu için Budizmin en kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen Lumbini, tapınaklarla ve arkolojik kalıntılarla çevrili bir bölge. 1997 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Lumbini, Hindistan sınırı yakınlarındaki Rupandehi bölgesinde yer alıyor. Lumbini aynı zamanda Budistlerin hac merkezi olarak da kabul ediliyor.

Pashupatinath Tapınağı
Katmandu'da Bagmati Nehri kıyısında bulunan Pashupatinath Tapınağı, ölülerin yakıldığı Hindu cenaze törenlerinin yapıldığı bir yer olduğu için oldukça önemli. Hemen hemen her saat bir cenaze töreninin gerçekleştiği bu tapınağı ziyaret ederek, bu hüzünlü ve ilginç ritüeli izleme fırsatı bulabilirsiniz. Tapınağa girişin ücretli olduğunu da unutmayın.

Swayambhunath Tapınağı

İsmini çevresinde yaşayan yüzlerce maymundan alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Swayambhunath Tapınağı'nda, Katmandu şehrini kuşbakışı izlemek de mümkün. Tabi bunun için 365 tane basamak çıkmanız gerektiğini unutmayın. Turistlerin meditasyon yapabildiği bu tapınağın çevresinde çok sayıda kafe ve hediyelik eşya dükkanı da var.

UNESCO Dünya Mirası Listesinin büyük bölümünü kaplayan nefis yapıları ve yerleşim yerleriyle hayranlık uyandıran bu ülkeyi görmek için Nepal uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Haber Ara