Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

'Dünyanın süper gücü' ABD, Kaliforniya’daki yangınları önleyemiyor

Irkçılık karşıtı olaylar ve koronavirüsle mücadele eden ABD’nin başı, şimdi de orman yangınlarıyla dertte. Geçen Çarşamba günü Kaliforniya’da çıkan orman yangını, büyüyerek genişliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-15 11:32:27

'Dünyanın süper gücü' ABD, Kaliforniya’daki yangınları önleyemiyor

Irkçılık karşıtı olaylar ve koronavirüsle mücadele eden ve kendini ‘dünyanın süper gücü' gören ABD'nin başı, şimdi de orman yangınlarıyla dertte.

Kaliforniya, Angeles Ulusal Rezervi'nde Çarşamba günü başlayan orman yangınları, 11.600 hektarlık bir alana yayıldı ve havaların ısınması nedeniyle de daha geniş bir alana yayılabileceği uyarısında bulunuldu.

Kanal ‘CBC' televizyonu, Cuma günü itfaiye teşkilatlarından gelen ön verilere göre, çok sayıda binanın yıkılmasına ve 5,4 binden fazla evin tehdit altında olduğunu gösteriyor. Yaralanmalarla ilgili herhangi bir bilgi yok.

Daha önce, Los Angeles yakınlarındaki San Gabriel Dağları'nın yamaçlarında doğal bir yangının çıktığı ve yaklaşık 4.000 hektarlık bir alana yayıldığı bildirildi.

TV şirketi KTLA'ya göre, yangınların söndürülmesinde yaklaşık 500 itfaiye, 6 itfaiye uçağı, 9 helikopter ve 50 itfaiye aracı görev yapıyor.

Los Angeles Times'a göre, Los Angeles İlçe İtfaiye Teşkilatı başkan yardımcısı David Richardson, yangının merkez üssünü ortadan kaldırmanın birkaç gün alacağına inandığını söyledi. Yangının nedeni ise henüz belirlenmedi.

Kaynak: TASS

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara