Dolar

32,4701

Euro

34,8172

Altın

2.478,21

Bist

9.530,47

Dünyanın Gözyaşları Contemporary’de

Dünyanın gözyaşları, Contmporary Istanbul kapsamında sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 13:19:10

Dünyanın Gözyaşları Contemporary’de

TIMETURK | KÜLTÜR SANAT

Ressam Seval Özcan, insanlık için dökülen gözyaşlarını anlatığı “Dünyanın gözyaşları” adlı tablosu ile Contemporary Istanbul kapsamında sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Bu yıl geçtiğimiz senelerden farklı olarak Kasım ayı yerine 15. İstanbul Bienali ile birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Contemporary İstanbul'da, Özcan'ın “Dünyanın Gözyaşları” isimli eseri de sahnelenecek.

DÜNYANIN GÖZYAŞLARI

“Dünyanın gözyaşları” ise şu sözlerle anlatılıyor:

“Tablo, insanlık için dökülen gözyaşlarıdır. Siyah beyaz ton geçişleriyle; karanlığın içindeki aydınlığa, aydınlığın içindeki karanlığa dikkat çeken ressam, en üst renk frekansını taşıyan mor ile dünyanın ruhunu sembolize ediyor. Önde yer alan küçük dairesel form yaşayan her bir bireyi, arkada yer alan büyük dairesel form ise Dünyayı yansıtıyor. Sanatçı, her bir bireyin; hayatındaki acılarının veya mutluluklarının projeksiyonuyla Dünya dediğimiz yüce varlığı nasıl doğrudan etkilendiğini gözler önüne sermek istiyor. Adaletsizlik, eşitsizlik, acımasızlık, çaresizlik gibi evrensel sorunları tuvalinde her yönüyle ele alan sanatçı, eserinde ilahi dengenin yeniden sağlanacağına vurgu yapıyor. Dünyanın yüzünün gülmesi sadece üzerinde yaşayan insanların mutluluğuna bağlı…”

SEVAL ÖZCAN KİMDİR?

Seval Özcan, 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden  mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı.

WhatsApp Image 2017-09-12 at 13.18.25

Haber Ara