Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Dünyanın en uzun adamına en uzun seccade

Mardin Müftülüğü, 2 metre 51 santimetre boyuyla 'dünyanın en uzun boylu adamı' unvanını taşıyan Sultan Kösen'e kendisi için özel hazırlanan 2 metre uzunluğunda seccadenin yanı sıra tespih ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Kösen ezan okudu, cemaatle namaz kılındı, dualar edildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-10 20:26:38

Dünyanın en uzun adamına en uzun seccade

Mardin Müftülüğü, 2 metre 51 santimetre boyuyla "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını taşıyan Sultan Kösen'e kendisi için özel hazırlanan 2 metre uzunluğunda seccadenin yanı sıra tespih ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Miraç Kandili dolayısıyla dünyanın yaşayan en uzun adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alan Sultan Kösen'e 2 metrelik seccade, 60 santim uzunluğundaki Kur'an-ı Kerim ve taneleri büyük tespih hediye etti.

"Dünyanın yaşayan en uzun boylu adamı" unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla elinde bulunduran ve Guinness Rekorlar Kitabında yer alan Mardinli Sultan Kösen'e Miraç Kandili vesilesiyle anlamlı hediyeler verildi.

EZAN OKUNDU, NAMAZ KILINDI, DUALAR EDİLDİ

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, dünyanın yaşayan en uzun adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alan Sultan Kösen'i, yaşadığı Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dedeköy'deki baba evinde ziyaret ederek Miraç'ı sembolize eden seccade, Kur'an-ı Kerim ve tespih hediye etti.

Hediye takdimi sonrası Sultan Kösen ezan okurken Müftü Çelik imamlığında namaz kılındı, dualar edildi.

Haber Ara