Dolar

32,5463

Euro

34,8298

Altın

2.432,48

Bist

9.702,43

Dünyanın En Lüks 5 Havalimanı

Daha gittiğiniz ülkeyi görmeden dünyanın en lüks havaalanlarından birinde olmak bile heyecanınıza heyecan katabilir. Hangileri mi? Hemen okuyun!

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 08:42:00

Dünyanın En Lüks 5 Havalimanı

Sık sık yurtdışı seyahatine çıkanlar bilir, havaalanları giriş yaptığınız ülkenin bir nevi ilk intibasıdır. Bahsedeceğim dünyanın en iyi ve en lüks 5 havaalanını karışık bir sıralama ile vereceğim. En iyi ve en lüks havaalanı olduğu belirlenen değerlendirmeler arasında; yolculara yönelik sunulmakta olan hizmetler, bekleme alanları, restoranları ve avm'ler gibi etkenler bulunuyor.

İşte sizler için derlediğim mimarisiyle, hizmet anlayışı ile dünyanın en iyi ve en lüks havaalanları!

1-Changi Havalimanı – Singapur

Changi Havalimanının en önemli özelliklerinden biri her sene, değişik bir yeniliğe imza atarak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. 1981 senesinde hizmete açılan havaalanında dört adet terminal bulunuyor ve toplam alanı 1.800 tane futbol sahasına denk geliyor. 32.000 kişiye istihdam sağlıyor ve 106 havayolu şirketi ile çalışıyor. Uçuş öncesinde yolculara yönelik yalnızca lounge rahatlığını vermekle kalmıyor. Sunduğu hizmetler ile dünyanın en lüks havaalanı ünvanını hak ediyor. Sinema salonları, oyun alanları, uyku için kestirme alanları, eğlence odaları, yemyeşil bahçeler, canlı müzik, interaktif sanat uygulamaları gibi esasında bir şehirde bulunabilecek her çeşit aktiviteyi bir araya toplamış. 2-Hong Kong Havalimanı

Dünyanın en iyi ve en lüks havaalanı olmasının yanında en geniş alana konuşlanmış olmasıyla de adından söz ettiren Hong Kong Havalimanı çok eski sayılmaz. 1998 senesinde hizmet hayatına başlayan havaalanı 12,5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda. Havalimanı arazisini elde etmek için 2 ada düzleştirilmiş ve arasında kalan 9,4 km karelik boşluk da deniz dolgusu ile doldurulup, tamamlanmış. Ah şu Çinliler, yapmışlar yine yapacaklarını. Havalimanının fotoğrafı açılışından tam 1 saat sonra zamanın Amerika Başkanı Bill Clinton, Hong Kong Havalimanı'na inerek, yeni havaalanının ilk turisti olmuş. 3-Dubai Uluslararası Havalimanı

Ortadoğu'nun en büyük havaalanı olarak bilinen, Dubai Uluslararası Havalimanı, dünyada en çok yolcu ağırlayan havaalanı hemde. Emirates Havayolları yani en lüks havayolu şirketinin merkezi olması nedeniyle de bir hayli zengin bir görünüme sahip. Dubai mimarisinin gösterişli görünüşünübilmeyen yoktur. Bu nedenle havaalanının mimarisini çokta anlatmaya gerek yok. Dubai Uluslararası Havalimanı'nın en önemli hizmetlerinden birisi de Duty Free'si. Vergisiz alışveriş olanağı ile Dubai Duty Free'de en çok kozmetik, parfüm, altın, elektronik ürün ve çikolata en çok satılan ürünlerden.

Dubai-Havalimani

4- Incheon Uluslararası Havalimanı

Güney Kore'nin başkenti olan Seul'de bulunan Incheon Uluslararası Havalimanı 2001 senesinde hizmet hayatına başlamış. Konuşlanması için düzenlenen yerin bir kısmı yine deniz dolgusu ile oluşturulmuş bir adacık. 2014 senesinde 45.51 milyon ziyaretçisi ile ülkenin ve Doğu Asya'nın en işlek havaalanı ünvanını hakkıyla kapmıştır. Incheon Uluslararası Havalimanının en lüks olmasının nedenlerinden en önemlisi yolculara yönelik sunmuş olduğu hizmetler. Havalimanında bulunduğunuz süreye göre seçim alternatifleri olan Kore Transit Turu, Kore Kültür Galerisi, Klasik Müzik Konseri, Kore Kültür Müzesi, çocuk alanları ve uzun yolculuklarda asla hayır diyemeyeceğiniz duş imkanları bile mevcut. 5-Hamad Uluslararası Havalimanı

Doha Katar'da bulunan Hamas Uluslararası Havalimanı, başta Qatar Havayolu olmak üzere çok sayıda havayolu ile çalışmaya devam ediyor. Müşteri memnuniyetinin özellikle öncelik verildiği havaalanı 36 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Uçuş pistleri ise yine adından söz ettirecek uzunlukta biri 4.850 metre diğeri de 4.250 metre uzunluğunda. Yılda 10 milyon ziyaretçisi ile en işlek ve en iyi havaalanı listesinde elbette yerini alıyor. En iyi havaalanı ünvanı için vermiş olduğu hizmetler arasında fitness ve masaj salonu, dinlenme odaları, mescitler, bebek ve çocuk bakım odaları, Duty Free'de bulunan geniş ürün yelpazesiyle burası resmen yolcuların mutluluğuna oynuyor.

Tabii listenin sonuna da bir dipnot olarak düşmezsem olmaz; İstanbul'da bulunan, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'ndan sonra 2015 senesinde inşasına başlanan 3. havaalanı Atatürk Havalimanı'nın yapım süreci tam 3 yıl sürdü ve hizmet hayatına başlamadan bile en iyi havaalanı listesine 3. sıradan girmişti.

İyi uçuşlar dileriz... :)

Hazırlayan: Özlem Akçin - Özlem Keşifte

Haber Ara