Dolar

32,5118

Euro

34,9465

Altın

2.435,40

Bist

9.787,87

Dünyanın en güvenli şehirleri hangileri?

En Güvenli Şehirler Endeksi'ne göre Japonya'nı başkenti Tokyo, dünyanın en güvenli şehri olarak kabul ediliyor. En güvenli on şehirden altısı Asya-Pasifik bölgesinde yer alıyor. Melbourne ise, dünyanın en mutlu şehri olarak kabul ediliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-22 11:43:02

Dünyanın en güvenli şehirleri hangileri?

Bir şehirde kendini güvende hissetmek, insanların nereye seyahat etmek istediklerine karar verirken en önemli faktörlerden biridir. Güvensiz hissetmek, müze ziyaretleri, restoranlarda yemek yemek veya yerel eğlence mekanlarında eğlenmek gibi pek çok eğlenceli şeyi mahvedebilir. Güvenli bir şekilde seyahat etmek, doğal kabul ettiğimiz bir şeydir, ancak güvenlik hissi, bir şehrin sunduğu her şeyden tam anlamıyla yararlanmamızı sağlar.

Şu anda dünyanın en güvenli şehri, gezegenimizdeki en kalabalık metropol Japonya'nın başkenti Tokyo'dur. Diğer ülkelerin hangileri olduğunu da öğrenelim.

1. Tokyo, Japonya

shutterstock-786425914

Dünyadaki en güvenli yer Japonya'nın başkentidir ve ilk 10'daki tek Japon şehri değildir. Tokyo'nun  20 milyondan fazla sakini vardır; bununla birlikte, yerli halkı ve turistleri olabildiğince güvende tutma çabalarında sürekli yeni adımlar atıyor.
Dijital güvenlik söz konusu olduğunda inandırıcı bir şekilde diğer tüm şehirlerin önünde, sağlık güvenliği alanında ikinci, kişisel ve altyapı güvenliği açısından ise dördüncü sırada yer almaktadır. Tokyo gerçekten de her yönden üstün olmanın mümkün olduğunu gösteriyor.  2. Singapur, Malezya

shutterstock-378537619

Singapur, kişisel güvenlik ve altyapı güvenliği olmak üzere iki kategoride en üst sırada yer almaktadır. Güney Malezya açıklarında bulunan bu küçük ada şehir devleti, küresel düzeyde oldukça etkilidir.
Singapur, Asya'daki diğer birçok şehirden daha fazla seyahat ve turizm merkezi olma özelliğini sürdürüyor.

3. Osaka, Japonya

shutterstock-536778712

İlk 5'deki iki Japon şehri, ülkenin içini ve dışını biraz daha keşfetmeye başladığınızda mantıklı geliyor. Osaka, listedeki tüm şehirler arasında ikinci en iyi yaya ve geliştirme altyapılarına sahiptir.
Aynı zamanda sağlık söz konusu olduğunda dünya lideridir. Osaka şehri, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alıyor. Stressiz bir gezi arıyorsanız Osaka, destinasyon listenizde üst sıralarda yer almalıdır. 4. Amsterdam, Hollanda

shutterstock-1028628301

Amsterdam, yüksek kaliteli sağlık sigortasına sahip olmasıyla bilinir ve bu kategoride dünyanın en iyi dördüncüsü olur. Genel olarak da en güvenli dördüncü şehir olarak da yer alması oldukça uygun. 
Amsterdam, Avrupa'nın en güvenli şehridir ve özellikle gelecekteki şoklara son derece iyi hazırlanmış olmasıyla bilinir. Tüm bunların yanı sıra Amsterdam, turistleri haftalarca eğlendirecek bol içeriğe sahip, ziyaret edilmeyi hak eden bir şehir.

5. Sidney, Avustralya

shutterstock-1094901527

Avustralya'da ilk 10'a giren tek şehir Sidney değil, Melbourne de listede biraz daha aşağıda, bu da Avustralyalıların  şehirlerini nasıl güvende tutacaklarını bildikleri anlamına geliyor. Araştırmacılar bu güven duygusunu Sidney'deki zenginliğe bağlamaktadır; orada yaşayan insanların çoğunun ortalamanın üzerinde bir gelire sahip olması yaşam kalitelerini önemli ölçüde artırıyor.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Sidney'in dünyanın en zengin beş şehrinden biri olması bekleniyor. Şehir, altyapısının geliştirilmesi ve kişisel güvenlik önlemlerine büyük meblağlar yatırıyor. 6. Toronto, Kanada

shutterstock-546777391

Toronto, bu listede Kuzey Amerika'da yer alan ilk şehirdir. Sadece 5-10 milyonluk nüfus kategorisinde yer alan şehirlere baktığımızda Toronto  en güvenli ikinci şehir olarak yer alıyor.
Onu yenmeyi başaran tek yer Singapur. Toronto, tüm hesaplarda yüksek puan almayı başarır ve genellikle çoğu kişinin bakabileceği bir şehir olarak kabul edilir.

7. Washington, DC, ABD

shutterstock-270014333

Ve nihayet bu listede Amerika Birleşik Devletleri'nin tek temsilcisine ulaşıyoruz. Washington, DC  dijital güvenlikte üst sıralarda yer alıyor ve Beyaz Saray'ın burada olduğu düşünüldüğünde bu mantıklı. Bilirsiniz, ABD Başkanı, ABD hükümeti vb.
Ulusal güvenlik için hayati önem taşıyan ve burada güvende tutulması gereken birçok sır olduğundan, ziyaretçilerin bile bu şehirde tamamen güvende olduklarından emin olmaları doğaldır. 8. Kopenhag, Danimarka

shutterstock-787660261

Danimarka'daki bir başka Avrupa şehri olan Kopenhag,  sakinleri tarafından son derece güvenli olarak algılanıyor. Bu şehirdeki suç sayısı son derece düşük ve Kopenhag'daki şehir planlamacılarının altyapıda herhangi bir değişiklik yaparken afet riskini hesaba kattığını belirtmekte fayda var. 

9. Seul, Güney Kore

shutterstock-582158965

Seul, pratik olarak Kopenhag ile bağlantılıdır ve şimdiye kadar olduğu gibi gelişmeye devam ederse muhtemelen gelecekte de yerini alacaktır. Dünyanın en güvenli on kentinden altısının bulunduğu Asya-Pasifik bölgesinden başka bir şehir.
Dünyanın bu kısmı bazı şeyleri doğru yapıyor. Seul'de sağlık hizmetlerine herkese erişim sağlar ve yiyecek, su ve havanın son derece temiz ve güvenli olduğu kabul edilir. 10. Melbourne, Avustralya

shutterstock-1522460540

Melbourne  genellikle dünyanın en mutlu şehri olarak kabul edilir. O halde şehrin de oldukça güvenli olması kesinlikle mantıklıdır. Güvenlik ve mutluluk birbiriyle ilişkilidir ve bu şehir listede bu kadar üst sıralarda yer alarak bunu kanıtlamaktadır.

Kaynak: Worldatlas

 
 
 


 

Haber Ara