Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

Ankara'da düzenlenen bombalı saldırı sonrası dünyanın birçok yerinden Türkiye'ye destek mesajları yayımlandı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 02:21:28

Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

Rusya ABD, NATO, Avrupa Birliği, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, Ukrayna, Belçika ve Azerbaycan'ın aralarından bulunduğu birçok ülke ve kurum Ankara'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için Türkiye'ye destek mesajları gönderirken, başsağlığı dileğinde bulundu.

Ajanslarda yer alan habere göre; Ankara'da 28 kişinin ölümüne ve 61 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının ardından dünyadan kınama ve tepki mesajları geldi.

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Rus senatör, her türlü terör saldırılarına karşı çıktıklarını kaydetti.

NATO: TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞIMIZI TEKRAR TEYİT EDİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "ABD, Ankara'da askeri personel ve sivillere yönelik terör saldırısını güçlü şekilde kınamaktadır" ifadesine yer verildi.

​Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinin iletildiği açıklamada, "Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımızı tekrar teyit ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ise Twitter mesajında, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" ifadelerine yer verdi.

NATO: ANKARA'NIN KALBİNDEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" ifadesini kullandı. 

Avrupa Birliği (AB) ise Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu belirtildi.  

AB KOMİSYONU: DAHA FAZLA BİRARADA OLMALIYIZ

AB Komisyonu'nun insani kriz yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides de Twitter hesabındaki açıklamasında, "Ankara'daki ölümcül saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Terör ve şiddete karşı her zamankinden daha fazla bir arada olmalıyız" ifadesini kullandı.  

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Haber, sosyal medyada, "Bu manasız eylemi şiddetle kınıyorum, terörün gerekçesi asla olamaz. Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bugünkü elim saldırıda sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin taziyelerimi sunuyorum" mesajını paylaştı.

ALMANYA: KORKAKÇA BİR OLAY

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de Ankara'daki terör saldırısı haberinin kendisini sarstığını ifade etti. Steinmeier, saldırıyı "korkakça şiddet olayı" olarak niteledi. Steinmeier, saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, yaralılara da "acil şifa" dileğinde bulundu.

BELÇİKA: TÜRKİYE'YLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, yazılı açıklamasında Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi. Reynders, düşüncelerinin kurbanlar ve yaralılarla birlikte olduğunu belirterek, ailelere başsağlığı diledi. Hem kurbanların ailelerinin hem de Türk halkının acısını paylaştığını vurgulayan Reynders, terör saldırısı karşısında Belçika'nın Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

​İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırısının kurbanlarıyla birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemini kınamaktadır" diye yazdı.

ALİYEV'DEN TAZİYE MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de saldırıda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, Ankara'daki patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Aziz gardaşım" diye hitap eden Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"İnsanlık için korkunç bir bela haline gelen terörizmi şiddetle kınıyor, teröre karşı mücadeleyi her türlü destekliyoruz. Bu acımasız olay, terörizme karşı evrensel mücadelenin zorunluluğunu bir kez daha teyit etmektedir. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

KATAR: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Katar resmi haber ajansı QNA'da yayımlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında da "Hükümetimiz, Ankara'yı hedef alan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor. Katar hükümeti ve halkı, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti halkı ve hükümetine başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar diler" ifadesi kullanıldı. 

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ''Türkiye'deki saldırıların haberini derin şok içinde aldık. Bu aşağılık eylemi kınıyoruz'' ifadelerine yer verildi. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ve Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Thaci de Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı.

ÇİPRAS, DAVUTOĞLU'NU ARADI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği bildirildi. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Çipras, Davutoğlu'nu telefonla aradı. Görüşmede Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Çipras'ın, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söylediği kaydedildi.

POROŞENKO: UKRAYNA, TÜRKİYE İLE BERABERDİR

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, Türkiye'nin yanında oldukları mesajını verdi. Poroşenko, sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Ukrayna Türkiye ile beraberdir" ifadesini kullandı.

Yatsenyuk ise hükümeti ve Ukrayna halkı adına, terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

İRAN'DAN ŞİDDETLİ KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadı. Yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansının (İSNA) haberine göre, Ensari'nin yayımladığı mesajda, "Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İTALYA: TÜRK HALKI VE HÜKÜMETİYLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini iletti. Roma'da Yabancı Gazeteciler Derneği'nde katıldığı bir konferansta konuşan Gentiloni, Ankara'da bu akşam saatlerinde meydana gelen saldırıya değindi. 

Türk halkına taziye dileklerini ifade eden Bakan Gentiloni, "Ankara'da bugün gerçekleşen saldırıdan derin üzüntü duyuyor ve İtalya'nın Türk halkına, Türk Hükümeti'ne dayanışmasını dile getirmek istiyorum" diye konuştu. 

FRANSA'DAN KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI

Elysee Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın korkunç saldırıyı kınadığı belirtildi. Açıklamada, Fransa'nın Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğu da ifade edildi.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınarken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınların baş sağlığı dileğinde bulundu.

Haber Ara